BestMusic.ro » Celine Dion » Biografie Celine Dion

Biografie Celine Dion

Celine Dion

Nume: Celine Marie Claudette Dion

Data si locul nasterii: 30 martie 1968, Charlemagne, Quebec, Canada

Inaltime: 1.71 m

Originara din micutul oras Charlemagne, Celine Dion a devenit una dintre cele mai apreciate cantarete ale tuturor timpurilor.

Ea s-a nascut in 1968, fiind cea mai mica dintre cei 14 copii ai cuplului Adhemar si Therese Dion. In copilarie, Celine a cantat impreuna cu rudele ei intr-un club micut, proprietate de familie, lucru care a ajutat-o sa se deprinda cu cantatul live.

La varsta de 12 ani, Celine Dion a compus un cantec in franceza si l-a trimis unei case de discuri. Astfel, a reusit sa atraga atentia lui Rene Angelil, un respectabil manager.


Angelil a crezut atat de mult in talentul lui Celine, incat si-a ipotecat casa pentru a-i putea finanta albumul de debut - La Voix du bon Dieu (The Voice of God). Investitia s-a dovedit a fi una profitabila. In scurt timp, Dion a devenit foarte populara in Canada, iar in 1983 a devenit prima artista canadiana care a primit un Disc de Aur in Franta.

Pana la 18 ani, Celine a inregistrat 9 albume in limba franceza si a castigat numeroase premii Felix si Juno. In 1988, a castigat concursul international Eurovision, show-ul ei fiind transmis la televiziuni din Europa, Australia si Japonia (Asia).

Pe piata muzicala din Statele Unite a patruns cu o piesa inregistrata pentru coloana sonora a productiei Diseny - `Frumoasa si bestia` (1991). Melodia a castigat un Grammy si un Oscar si de aici inainte, Celine Dion a mers din succes in succes.

Albumul `Falling Into You` a fost cel mai bine-vandut disc al anului 1996, cumparandu-se in peste 25 de milioane de exemplare in intrega lume.

In 1999, interpreta a luat o mica pauza artistica pentru a acorda timp familiei. A revenit in lumina reflectoarelor in 2002 cu LP-ul `A New Day Has Come`, care a intrat in topurile muzicale din 17 tari.


Trivia

  • Si-a cunoscut sotul (Rene Angelil) pe cand ea avea 12 ani, iar el 38.
  • E cu 3 luni mai tanara decat fiul ei vitreg Patrick Angelil.
  • Ii place sa joace golf
  • Are peste 500 de perechi de pantofi
  • A intrat in Guinness Book of World Records (Cartea Recordurilor) pentru cel mai bine vandut album in limba franceza din toate timpurile. "D'eux" ("The French Album") s-a vandut in peste 6.4 milioane de exemplare si a ajuns pe primul loc chiar si in topurile din Marea Britanie.

Sursa: imdb.com