BestMusic.ro » Cenaclul Flacara » Biografie Cenaclul Flacara

Biografie Cenaclul Flacara

Cenaclul Flacara

Cenaclul Flacara a fost un adevarat fenomen cultural din anii 1970 si prima parte a anilor 1980 organizat de CC al UTC -Nicu Ceausescu-condus de poetul Adrian Paunescu

Spectacolele aveau loc la inceput luni dupa-masa/seara in sala teatrului Ion Creanga din Bucuresti, dar mai tarziu s-au facut turnee in toata tara, spectacolele desfasurandu-se pe stadioane, salile de spectacol devenind neincapatoare.

Printre cei care au participat au fost: Mircea Vintila, Doru Stanculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivanitchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Evandro Rosetti, Florian Pittis, Anda Calugareanu, Tatiana Stepa, Vasile Seicaru, Alexandru Zarnescu , Stefan Hrusca. Incepand cu anul 1980 toamna, a venit la C.F. formatia Continental (N. Enache, Nucu Mazilu, Alexandru Zarnescu si Romeo Beianu) care acompania intreg spectacolul, formatie cu care s-a scos si singurul disc cu C.F. Dupa plecarea lui Nicolae Enache trupa a luat o noua turnura. A devenit trupa FlaPo (A. Zarnescu, Romeo Beianu, Jerry Schwartz -formatia a incercat mai multi clapisti , dar niciunul permanent) si acompania majoritatea solistilor si a cantecelor de grup. Alexandru Zarnescu a aparut si cu activitate solistica (Dor de Eminescu, Castelul, Dusa-i tineretea).

Din 1973 (prima oara) pana in 1985 (ultima oara) au avut loc 1.615 spectacole de muzica si poezie. Spectacolele au fost interzise in anul 1985, motivul oficial fiind busculada care a avut loc la stadionul Petrolul din Ploiesti in timpul unui spectacol, care s-a soldat cu 9 morti.

sursa: wikipedia.org

Comentarii Cenaclul Flacara