BestMusic.ro » Antonino » Antonino a castigat Cerbul de Aur 2009 (galerie foto)

Antonino a castigat Cerbul de Aur 2009 (galerie foto)


Italianul Antonino a castigator trofeul Cerbul de Aur duminica, 6 septembrie, in seara de Gala a evenimentului care a avut loc in Piata Sfatului din Brasov.

In finala de sambata, Antonino a cantat extraordinar o piesa a lui Horia Brenciu. In calitate de castigator, Antonino a intrat in posesia premiului de 10.000 de euro.

Celelalte premii au fost adjudecate de urmatorii artisti: Cerbul de Argint - The Marker (Romania) - 7000 de euro, Cerbul de Bronz (5000 de euro) si Premiul de Popularitate - Ovi (Norvegia) si Premiul juriului - 3000 de euro - Glen Vella.

Vezi poze din ultima seara a Cerbului de Aur: Loredana, castigatorii, Steve Vai

Seara de Gala a fost deschisa de Loredana, cu noul ei single intitulat "Like a rock star". Ca o adevarata diva, Loredana a prezentat un cocktail de hituri pe scena de la Brasov. "Buna seara, iubito", "O fata singura-n noapte", o trecere in revista a zonei Agurida, melodia din Regina si la final mega-surpriza!

Alaturi de Loredana, pe scena a aparut Joe Lynn Turner, una dintre cele mai mari voci din istoria muzicii rock. Cei doi au cantat piesa "Heaven" si apoi au facut un jam pe "Lele". De-a lungul celor 45 de minute, Loredana a schimbat nu mai putin de 3 tinute.

Daca sambata seara, Vama a creat isterie, in seara de Gala, publicul a fost ceva mai retinut, probabil si din cauza ploii si a frigului. Ploaia insa s-a oprit cu putin timp inainte ca pe scena sa apara Steve Vai, marele chitarist fiind premiat pentru intreaga cariera.

"Multumesc. E o onoare pentru mine. Azi voi canta trei piese insa anul viitor, voi avea o trupa frumoasa langa mine si voi concerta aici in Romania. Ca baiat din California, deobicei aduc soarele pe unde merg. Azi am reusit sa opresc ploaia. Data viitoare sper sa aduc si ceva soare", a spus Steve Vai.

Explozie de emotie

Dupa Steve Vai, cei noua finalisti au primit cu emotie anuntarea castigatorilor celor cinci trofee. Primul care si-a luat premiul a fost Ovi (romanul care a reprezentat Norvegia). El a castigat Premiul de popularitate, mai tarziu intrand si in posesia Cerbului de Bronz.

A urmat reprezentantul Maltei, care a castigat Premiul juriului, baietii de la The Marker (Romania) si in sfarsit marele castigator.

Antonino a fost anuntat de Paula Seling, o fosta castigatoare a Cerbului de Aur. Pirotehnie, confetti si aplauzele publicului. Antonino aproape ca a plans de emotie. "Multumesc foare mult. Wow. Yeeeeeeeee! Ciao Italia", a spus cantaretul. El a mai declarat ca isi doreste sa cante aici in Romania, dupa care a cantat doua melodii.

Antonino a fost de fapt una dintre cele mai apreciate voci de aici, de la Brasov, el remarcandu-se si in noaptea de sambata spre duminica, in timpul petrecerii de dupa seara finalei. La party, aproape toti concurentii au cantat pe scena, Tudor Chirila fiind regizor la un moment dat. De altfel, solistul trupei Vama si-a continuat "recitalul" si la Cerbul Carpatin, fiind cel mai activ artist de fata locului.

Steve Vai - aplaudat la scena deschisa

Revenind la seara de Gala, dupa cantarea lui Antonino, pe scena a urcat Steve Vai care a cantat trei piese, demonstrand inca odata de ce este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii. La finalul mini-recitalului sau, Steve Vai a pozat publicul. El a fost bisat de public, iesind din nou pentru a-i saluta pe fanii sai.

In jurul pranzului, echipa Bestmusic a realizat un interviu cu marele chitarist, interviu pe care il veti putea vedea in cateva zile.

Ce putem sa va spunem este faptul ca Steve Vai a reusit sa-i cucereasca pe toti jurnalistii care au fost prezenti azi la sesiunea de interviuri. Am vazut un artist modest, lipsit de fite, un om care nu se sfieste sa vorbeasca despre trairile sale.

Seara de Gala si de altfel Cerbul de Aur 2009 s-au incheiat cu un recital al italianului Tiziano Ferro.

Dupa terminarea spectacolului, TVR organizeaza o petrecere de incheiere in holul hotelului Aro din Brasov.

Ca o conluzie a celor doua zile pe care le-am petrecut aici, putem spune ca organizarea a fost ireprosabila, ceea ce ne determina sa felicitam echipa TVR care a lucrat pentru a asigura acest eveniment.

Vezi poze din ultima seara a Cerbului de Aur: Loredana, castigatorii, Steve Vai

Corespondenta de la Brasov - Andrei Vulpescu si Tiberiu Crisan
Mai multe stiri despre: Cerbul de Aur  castigatori  Antonino 
Publicat pe 06 Septembrie 2009 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram