BestMusic.ro » Cheryl Cole » Biografie Cheryl Cole

Biografie Cheryl Cole

Cheryl Cole

Cheryl Ann Cole (nascuta Tweedy pe data de 30 iunie 1983) este o cantareata si dansatoare britanica.

In anul 2002, Tweedy a participat la emisiunea-concurs Popstars, The Rivals, spectacol ce isi propunea sa descopere noi talente muzicale. La finele aceluiasi an, interpreta a fost desemnata una dintre castigatoarele competitiei, ea formand ulterior — alaturi de Nadine Coyle, Nicola Roberts, Kimberly Walsh si Sarah Harding -grupul muzical feminin Girls Aloud. Alaturi de cele patru, artista a inregistrat albumul "Sound of the Underground", care a fost lansat in prima jumatate a anului 2003. 

Materialul contine si unele dintre cele mai mari succese comerciale ale grupului pana in momentul de fata. Discurile single „Sound of the Underground”, „No Good Advice”, „Life Got Cold” si „Jump” au ajutat albumul sa se mentina in clasamentele de specialitate timp de mai multe saptamani consecutive, lucru ce a determinat castigarea unui disc de platina in Regatul Unit pentru numarul semnificativ de unitati vandute. Materialul a beneficiat de promovare si in alte regiuni, printre care Australia, Europa Continentala sau Noua Zeelanda, insa performantele obtinute in aceste teritorii au fost mai scazute decat cele reusite pe plan local.  

Primele douazeci de discuri single ale formatiei au obtinut clasari de top 10 in ierarhia UK Singles Chart, stabilind astfel un record. De asemenea, alaturi de Girls Aloud, Cole a ridicat si un trofeu BRIT, pentru inregistrarea „The Promise”. 

In anul 2008 artista a devenit unul dintre cei patru membrii ai juriului competitiei The X Factor, lucru ce i-a sporit popularitatea. Un an mai tarziu, ea si-a inceput cariera independenta, lansand albumul 3 Words, care a primit un dublu disc de platina. De pe acesta au fost promovate trei extrase pe single — „Fight for This Love”, „3 Words” si „Parachute” In Marea Britanie si numai intr-o singura saptamana, primul dintre cele trei single-uri a fost comercializat in aproximativ 300.000 de exemplare.  

Urmatoarele doua albume ale formatiei "What Will the Neighbours Say?" si "Chemistry" au inregistrat un succes similar in Irlanda si Regatul Unit, insa la nivel mondial au obtinut clasari mediocre. Primul dintre acestea, "What Will the Neighbours Say?" s-a comercializat in peste o jumatate de milion de unitati in tara natala a grupului muzical, el continand slagarele „Love Machine” sau „I'll Stand By You”. Initial, Tweedy nu a fost de acord cu promovarea primei inregistrari, ea declarand: „Imi amintesc momentul in care am ascultat «Love Machine» si ma gandeam: «Nu putem lansa prostia asta»".

"Chemistry" a devenit unul dintre cele mai apreciate materiale discografice de studio ale grupului, primind o serie de recenzii pozitive. El a inclus compozitia „Biology”, unul dintre cantecele de rezistenta ale formatiei. In aceeasi perioada formatia a fost promovata prin intermediul unor aparitii televizate, printre care documentarul "Girls Aloud: Home Truths" sau serialul "Girls Aloud: Off the Record". 

Sfarsitul anului 2006 a adus cu el si lansarea primului album de compilatie al grupului. Discul, intitulat "The Sound of Girls Aloud", a fost precedat de promovarea slagarului „Something Kinda Ooooh”, care a stationat in ierarhia britanica timp de mai multe saptamani consecutive, primind si un disc de argint. Materialul de provenienta a debutat pe prima pozitie in Regatul Unit, comercializandu-se in peste un milion de copii la nivel european. 

Un an mai tarziu, in 2007, a fost lansat albumul "Tangled Up", care a devenit cel mai apreciat disc al formatiei, castigand o serie de recenzii pozitive. 

Materialul a fost promovat in paralel cu discurile single „Sexy! No No No...”, „Call the Shots” si „Can't Speak French”, care au inregistrat vanzari semnificative. 

In prima parte a anului 2008 interpreta a lansat si primul sau extras pe single din cariera independenta, „Heartbreaker”, acesta reprezentand o colaborare cu rapperul will.i.am. Cei doi s-au intalnit pentru intaia data in timpul filmarilor pentru serialul Passions of Girls Aloud. Cantecul a devenit un succes in Irlanda si Regatul Unit, regiuni unde a intrat in top 10. 

In vara anului 2008 a fost anuntat faptul ca interpreta o va inlocui pe Sharon Osbourne in postura de jurat al emisiunii-concurs The X Factor. In cadrul spectacolului, artista a devenit mentorul unui grup restrans de concurenti, una dintre acestia - Alexandra Burke - fiind desemnata castigatoarea competitiei. In aceeasi perioada a fost lansat si albumul Out of Control, ca parte a grupului Girls Aloud. Materialul a debutat pe locul 1 in ierarhia UK Albums Chart, primind dublu disc de platina in Regatul Unit. 

Principala inregistrare folosita pentru promovarea discului, „The Promise”, a fost interpretata in timpul emisiunii The X Factor, lucru ce a facilitat parcursul cantecului in ierarhiile din Irlanda si Regatul Unit.

Formatia a continuat promovarea cu ajutorul altor doua extrase pe disc single - „The Loving Kind” si „Untouchable” - ambele activand notabil in ierarhiile muzicale. 

Dupa sustinerea unui turneu pe teritoriul celor doua tari, formatia si-a intrerupt activitatea timp de un an, pentru a lucra la noul abum. 

In perioada in care activitatile formatiei au fost suspendate, interpreta a inceput inregistrarile pentru primul sau material discografic de studio. Inregistrarile au inceput in prima parte a anului 2009, materialul fiind programat pentru inceputul anului 2010. Primul extras pe single al albumului, „Fight for This Love”, a avut premiera in septembrie 2009, lansarea propriu-zisa materializandu-se o luna mai tarziu. 

Cantecul a devenit un succes major pe teritoriul Regatului Unit, unde s-a comercializat in peste 292.000 de exemplare in prima saptamana de disponibilitate, 134.000 de copii fiind vandute doar in primele douazeci si patru de ore. 

Albumul de proveninta, "3 Words", a debutat in clasamente la scurt timp, ocupand prima pozitie in ierarhia UK Singles Chart timp de paisprezece zile.

„Fight for This Love” a devenit cel de-al patrulea cel mai popular cantec al anului in tara de origine a solistei, el fiind afisat si in lista celor mai bine vandute discuri single ale deceniului. Acesta a fost succedat de „3 Words”, care a castigat pozitia cu numarul 4 in UK Singles Chart si a beneficiat de o serie de recenzii pozitive. 

Al treilea extras pe single, „Parachute”, a fost apreciat pentru „percutiile militare” si a fost interpretat in cadrul emisiunii speciale "Cheryl Cole's Night In", difuzata de ITV pe data de 12 decembrie 2009. 

La inceputul anului 2010, solista a dat startul unei campanii de promovare in Europa Continentala, unde au fost lansate inregistrarile „Fight for This Love” si „3 Words”. 

Primul dintre acestea, a fost comercializat in cea mai mare parte pe teritoriul Europei Continentale, in timp ce „3 Words” a fost promovat mai mult in Italia.  

O serie de interpreti internationali si-au manifestat suportul fata de artista, ei oferindu-se sa o ajute in incercarea sa de a intra pe piata muzicala americana. 

Pe 21 februarie 2010, Cheryl Cole divorteaza de sotul ei, fotbalistul Ashley Cole, dupa ce a aflat din presa despre escapadele lui amoroase cu alte femei. In cei aproape patru ani de casnicie, Ashley Cole a inselat-o de nenumarate ori pe Cheryl, dar aceasta l-a iertat de fiecare data. 

Ultimele dovezi ale infidelitatii sportivului au fost suficiente pentru ca Cheryl Cole sa puna capat relatiei.`Muta-te. S-a terminat`, i-a scris Cheryl intr-un SMS sotului ei. Din cauza ca si-a inselat sotia si face o imagine proasta clubului la care evolueaza, Chelsea, Ashley Cole a primit o amenda record de 200.000 de lire sterline.