BestMusic.ro » Christina Aguilera » Biografie Christina Aguilera

Biografie Christina Aguilera

Christina Aguilera

Christina Maria Aguilera, cantareata de muzica pop, s-a nascut pe 18 decembrie 1980, in Staten Island, New York.

Christina s-a nascut din tata ecuadorian si mama cu origini germane, irlandeze si olandeze. Pe cand artista avea doar 7 ani, parintii ei au decis sa divorteze. De altfel, copilaria cantaretei a fost marcata de abuzurile tatalui ei si de violenta domestica.

Pentru a uita de bataile tatalui, Christina Aguilera se refugia in muzica. In cartier i se spunea `mica fata cu voce mare`. Aparitiile la TV i-au schimbat viata cantaretei. Colegii isi bateau joc de ea si o faceau in toate felurile si, ca sa o scape de neplaceri, mama artistei a decis sa o scoata de la scoala. Christina Aguilera nu a terminat niciodata liceul, luand lectii in particular.

Prima aparitie televizata a Christinei Aguilera a avut loc in anul 1990, la emisiunea Star Search. Dupa inscrierea la casting, Christina a castigat un loc in seria The Mickey Mouse Club, intre 1993-1994.

In 1999, Christina Aguilera s-a lansat la nivel mondial, odata cu albumul de debut eponim. Primul single a fost si primul ei hit: `Genie In a Bottle`. Au urmat alte doua hituri de pe acest album: `What A Girl Wants` si `Come On Over Baby (All I Want Is You)`.

Cel de-al doilea album, `MI Reflejo`, a fost inregistrat in limba spaniola, in ciuda faptului ca Aguilera nu cunoaste aceasta limba.

In 2002, Christina Aguilera si-a schimbat complet lookul, adoptand o imagine de fata rea, vulgara. Schimbarea a coincis cu lansarea albumului `Stripped`, al carui hit a fost balada `Beautiful`.

Dupa patru ani de pauza, in 2006, Christina Aguilera se intoarce cu o imagine retro si un album inspirat din muzica jazz si soul: `Back To Basics`. Discul a primit un feedback pozitiv, criticii si fanii artistei laudand revenirea artistei la o muzica ce ii pune in valoare vocea.

Au urmat alti patru ani de `seceta`. Christina Aguilera si-a reorganizat prioritatile si a pus pe primul plan familia.

Christina Aguilera s-a casatorit in noiembrie 2005 cu Jordan Bratman, cu care se iubea de 3 ani. In ianuarie 2008, cantareata a adus pe lume primul ei copil, pe Max Liron Bratman.

Neintelegerile au dus la separarea Christinei de Bratman in octombrie 2010.

2010 a reprezentat un an fructuos si nu prea pentru cantareata. Pe de o parte a fost distribuita in primul ei film, `Burlesque`, in care a avut ocazia sa joace alaturi de Cher`, insa pe de alta parte, albumul ei `Bionic` n-a inregistrat succesul scontat.