BestMusic.ro » Concerte » Bucium - lansare album in Expirat Halele Carol pe 11 aprilie

Bucium - lansare album in Expirat Halele Carol pe 11 aprilie

Bucium - lansare album in Expirat Halele Carol pe 11 aprilie
Club Quantic, Bucuresti
11 Aprilie 2017 // 15 Lei LEI

Pe 11 aprilie, in Expirat Halele Carol, trupa de folk-rock BUCIUM va sustine concertul de lansare a noului album „Live in Codrul Ascuns”.

Materialul a fost lansat la sfarsitul anului trecut si promovat printr-un turneu desfasurat in orasele mari ale tarii. Dupa Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Buzau, Brasov, Galati si Ramnicu Valcea, a venit randul celor din capitala sa asculte live piesele de pe noul album.

Concertul va avea loc marti, 11 aprilie, in Expirat Halele Carol - Sala Compresoarelor (pe str. Constantin Istrati nr. 1). Membrii trupei vor respecta ora trecuta pe afis si vor urca pe scena la 21:00. Biletele costa 20 de lei si pot fi cumparate din reteaua IaBilet.ro. in seara concertului, la intrare, biletele vor fi 30 de lei. Cei care vor cumpara bilete in avans vor putea achizitiona albumul la un pret preferential, de 30 de lei, direct la eveniment.

Pentru cei care doresc sa sustina activitatea trupei, la intrare vor putea fi achizitionate si tricouri.

Albumul „Live in Codrul Ascuns” a fost lansat in mediul digital pe 1 decembrie 2016 si este disponibil atat la streaming, cat si pentru a fi descarcat. Pentru cei care prefera formatul fizic, acesta poate fi cumparat din mai multe magazine - le gasiti pe toate pe site-ul oficial al trupei.

Inregistrarile albumului au fost facute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei. El a apucat sa mixeze prima piesa de pe album, insa procesul a fost intrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse si doua bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugina, fostul tobosar al trupei. Adrian a decedat in momentul #Colectiv, in timp ce incerca sa salveze mai multi oameni din incendiu. Cele doua piese bonus reprezinta prima si ultima piesa inregistrate alaturi de Adrian.

Albumul in forma fizica are un design inedit, format 22x22 cm, si contine un compact disc care arata precum un vinil. Deoarece fiecare piesa este o poveste in sine, acestea vin insotite de cate o ilustratie proprie.

Greuceanu’ este numele celui mai recent single de pe album, acesta fiind promovat printr-un videoclip lansat la inceputul acestui an. Piesa este inspirata din basmul romanesc cu acelasi nume si s-a nascut ca urmare a multor improvizatii live.

Trupa Bucium este o trupa de folk-rock ce transpune traditii, ritmuri si credinte populare, aduse intr-o nota contemporana. Este caracterizata prin folosirea a doua viori, alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Stilul lor imbina elemente are apartin mai multor genuri muzicale, de la folk si rock progresiv la ambiental, metal simfonic si tribal.

Atat versurile, cat si ritmurile sunt compozitii originale, nefiind culese din popor.

Show-ul trupei include proiectii multimedia, aparitia live fiind un adevarat act muzical cultural pur romanesc.

Numele trupei este simbolic, reprezentand buciumul romanesc - un instrument muzical folosit de pastorii romani. Asa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de lupta, de adunare sau sarbatoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine si basme romanesti.

Membrii trupei sunt: Andi Dumitrescu (chitara, voce, clape, instrumente de suflat), Mihai Balabas (vioara, chitara), Robert Ardeleanu (bas), Cristian Raducanu (tobe), Alexandra Milea (vioara).

Pentru a ramane la curent cu activitatea trupei, puteti sa urmariti pagina Bucium de Facebook:

www.facebook.com/bucium

Pretul unui bilet in pre-sale: 20 lei (include posibilitatea de a achizitiona si albumul la pretul preferential de 30 lei, in seara evenimentului)

La intrare biletele vor fi 30 lei, iar albumele vor costa 40 lei.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.