BestMusic.ro » Concerte » CARGO @ Quantic Open Air

CARGO @ Quantic Open Air

CARGO @ Quantic Open Air
Club Quantic, Bucuresti
26 Septembrie 2019 // 40-60 LEI

 Formatia CARGO ia fiinta la Timisoara, in anul 1985. De-a lungul anilor, in cadrul formatiei au avut loc mai multe schimbari de componenta, formula actuala fiind Adi Barar (chitara), Adrian „Baciu” Igrisan (voce/chitara), Tavi Pilan (tobe), Ionut Carja (clape) si Alin Achim (bass).

In anul 1990, prin intermediul unor fani ai formatiei, un grup de reporteri francezi asculta cateva cantece inregistrate pe o caseta audio, ramanand placut impresionati. Acestia iau legatura cu o casa de discuri din Paris si cu cateva posturi de radio, demers ce naste un turneu al formatiei in Franta, ocazie cu care acestia inregistreaza si primul single pe vinil – „Ana”.

Perioada de cristalizare a genului muzical, cu elemente balcanice combinate cu rockul occidental, incep sa definesca expresia muzicala/stilul CARGO.

Datorita bogatei activitati concertistice si de studio, formatia se maturizeaza, isi gaseste drumul si genul muzical pe care nu il mai schimba, muzica compusa devenind tot mai profunda, cu teme si texte diverse, trecand de la socio-politic la iubire, istorie, mistic, religie, supranatural. Toate acestea, alaturi de emblema „dracon” (stindardul armatei dacilor) fac ca astazi, formatia CARGO sa fie unica si usor de identificat.

Melodii precum „Aproape de voi”, „Doi pasi”, „Nu pot trai fara tine”, „Mama” etc. sunt cantece de referinta ale trupei, iar melodia „Daca ploaia s-ar opri” de pe albumul „Spiritus Sanctus”, este considerata una dintre cele mai frumoase balade rock romanesti, fiind cea mai difuzata melodie de dupa Revolutia din 1989 si numarul 1 pentru 41 de saptamani la Europa FM.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D