BestMusic.ro » Concerte » Concert Edvin Marton: The RockSymphony

Concert Edvin Marton: The RockSymphony

Concert Edvin Marton: The RockSymphony
Sala Palatului, Bucuresti Calea Victoriei
16 Mai 2019 // 50-300 LEI

 Pe 16 mai 2019, indragitul violonist si compozitor Edvin Marton se intoarce pe scena Salii Palatului din Bucuresti, alaturi de orchestra sa, cu un nou show intitulat The RockSymphony.

Artistul a pregatit un repertoriu vast, cu reinterpretari ale celor mai cunoscute piese apartinand unor artisti clasici cum ar fi Vivaldi si pana la hit-urile rock ale trupei Metallica.

In cadrul concertului de la Sala Palatului, artistul va interpreta pe faimoasa sa vioara Stradivarius Ex Auer, evaluata la 7 milioane de dolari. Datorita valorii sale, vioara calatoreste in permanenta alaturi de cel putin doi bodyguarzi.

Conform etichetei originale, vioara la care canta in prezent Edvin Marton a fost realizata in anul 1699. Aceasta reprezinta un exemplu perfect al instrumentelor de tip „long pattern” produse de Antonio Stradivari intre 1690 si 1700. Perfectiunea mestesugului si eleganta plina de stil a acestor viori este evidentiata in cazul Ex Auer prin alegerea facuta in ceea ce priveste lemnul. Modelul natural al acestuia, combinat cu lacul de culoarea rubinului, ii subliniaza frumusetea si liniile perfecte.

Nascut intr-o familie cu inclinatii muzicale, Edvin a inceput sa ia lectii de vioara de la 5 ani. La 8 ani a fost admis la una dintre scolile pentru cei mai talentati muzicieni, Central Tchaikowsky Music School din Moscova.

A dat primul concert important la varsta de 12 ani, impreuna cu Orchestra Simfonica din Moscova. La 17 ani si-a inceput studiile la Academia de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta, iar in 1993 a devenit tanarul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

Castigator al unui premiu Emmy pentru cea mai buna compozitie originala, Edvin Marton a cucerit audienta internationala dupa colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko si dupa castigarea concursului Eurovision in anul 2008, alaturi de Dima Bilan.

In toamna anului trecut, Edvin a fost invitat sa participe in calitate de jurat in cadrul celei de-a 18-a editii a celui mai mare festival international de interpretare din Romania - Cerbul de Aur. Recitalul sau din Piata Sfatului din Brasov a primit aprecierea numerosului public prezent la eveniment, dar si a telespectatorilor de acasa.

Pentru 16 mai, Edvin promite cel mai electrizant show de pana acum, o fuziune intre clasic si rock menita sa hipnotizeze publicul inca de la primele acorduri.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D