BestMusic.ro » Concerte » Concert flamenco "Lagrimas Negras" cu Pilar Diaz Romero si Tiberiu Gogoanta la Clubul Taranului

Concert flamenco "Lagrimas Negras" cu Pilar Diaz Romero si Tiberiu Gogoanta la Clubul Taranului

Concert flamenco
Clubul Taranului Roman, Bucuresti Soseaua Kiseleff, nr. 3
07 Decembrie 2012

Vineri, 7 decembrie, ora 21.00 @ Clubul Taranului: Tango flamenco, ritmuri de chitara si muzici de fiesta cu Pilar Diaz Romero si Tiberiu Gogoanta.

Pilar Diaz Romero s-a nascut in 1977, la Barcelona, intr-o familie de artisti flamenco, din sanul careia se desprinde figura strabunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut in numeroase tablao din Sevilla, si cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rand, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya in Barcelona. A inceput sa cante inca din copilarie, ajungand in scurt timp sa evolueze in tablao, la Madrid si Barcelona. A colaborat cu chitaristi consacrati, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Impreuna cu compania “Increpacion Danza”, a sustinut concerte in Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum si pe multe scene din Spania.

Tiberiu Gogoanta s-a nascut in Romania si a inceput studiul chitarei la liceele de muzica din Pitesti si Bucuresti. Dupa absolvirea liceului, realizand ca este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai intai in Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, si apoi in Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat in numeroase tablao si peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” si “Tarantos”. A acompaniat numerosi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) si dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat sa participe la turneul acesteia in Columbia. A sustinut numeroase concerte in formula de cante y guitarra, in Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

Clubul Taranului se afla in incinta Muzeului Taranului Roman, Kiseleff 3, Intrarea Monetariei, Bucuresti. Rezervari: 021 310 80 48.

Tags: concert flamenco

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram