BestMusic.ro » Concerte » Concert Gheorghe Zamfir +100

Concert Gheorghe Zamfir +100

Concert Gheorghe Zamfir +100
Sala Palatului, Bucuresti Calea Victoriei
01 Martie 2017 // 65-180 LEI

In zi de Martisor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alti 100 de artisti,isi dauintalnire cu publicul, pe scena Salii Mari a Palatului din Capitala, de la ora 19:30!

Zamfir +100, este un spectacol care seinscriein seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis,in cadrul proiectului DESTINNATIE ROMANIA, dedicat promovarii imaginii Romaniei si a culturii romanesti prin muzica si interpretare, la cel maiinalt nivel. Concertul este adresat publicului larg, cu participarea unor mari artisti romani, a caror valoare depaseste in notorietate granitele Romaniei si care, de foarte multi ani, sunt atatin atentia specialistilor din domeniu cat si a publicului international.

Sunetul unic, fermecat, al naiului maestrului Gheorghe Zamfir, alaturi de interpretarea de exceptie a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale, sub bagheta Domnului Colonel Aurel Gheorghita, Inspector pentru arma Muzici Militare, vor purta publiculintr-o dimensiune artistica a elitelor muzicale internationale.

Impreuna cu cele doua renumite branduri romanesti cu traditie si palmares, oferind culoare momentelor muzicale din program, vor participa: corul Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine romana Christian Micsunescu si Maria Jinga, mezzosoprana a Operei Nationale Bucuresti.

Personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viata de om daruita muzicii universale, naiului, folclorului romanesc, naturii si multor altor pasiuni ca scrisul si pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfir unul dintre cei mai remarcabili artisti ai planetei.

Este autor a peste 300 de lucrariin stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental si simfonic; a vandut peste 120 de milioane de discuri in toata lumea, are peste 160 de albumeinregistrate, si peste 100 de discuri de aur si de platina, alaturi de nenumarate distinctii si onoruri la nivel mondial.

ORCHESTRA REPREZENTATIVA A MINISTERULUI APARARII NATIONALE

Unicain Armata siin tara, Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale constituie astazi cea mai titrata formatie de suflatori din Romania si etalonul de performanta pe care muzicile militare autohtone l-au atinsin cei peste 185 de ani de existenta.

Fiecare aparitie pe scenele Capitalei (vezi proiectul Army in Concert) sau ale altor centre cultural – artistice ale tarii se transformaintr-un eveniment specialin care marele public poate asculta un repertoriu divers, ce include nu numai pagini celebre ale muzicii preclasice, clasice si romantice, dar si jazz, pop si muzica de film.

De-a lungul anilor, Orchestra Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale a devenit o prezenta constanta la cele mai importante festivaluri de gen organizatein Europa siin afara batranului continent. Elvetia, Franta, Belgia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Austria, China, Germania, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia, iata cateva din tarilein care performantele muzicale ale acestei formatii au fost apreciate la superlativ, nu numai de marele public dar si de presa de specialitate.

Disciplina de ansamblu, virtuozitatea si nivelul interpretativ ridicat dublate de spectacolul si stralucirea instrumentelor din alama si a costumelor, sunt cateva argumente care au impus numele aceastei minunate orchestre simfonice de suflatori pe meridianele lumii, devenind, astfel, un adevarat „vector de imagine” a Romaniei si a Armatei salein viata muzicala nationala si internationala.

Col. Aurel GHEORGHITA

Prezenta de lung parcurs la pupitrul Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si a altor formatii din Romania si din strainatate, Aurel GHEORGHIA se recomanda ca un muzician complex, cu o cariera dirijorala de peste doua decenii si jumatate si o activitate artistica diversa sustinuta pe taramul artei sunetelor (dirijor, interpret, pedagog).

Anii de studii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa maestrilor Constantin BUGEANU, Cristian BRANCUI, Octav CALLEYA (Spania) si Nicolae RACU, precum si prezenta la numeroase cursuri de maiestrie si concursuri internationale de dirijat din tara si din afara granitelor Romaniei, dezvaluie traseul formativ al artistului, traseu jalonat, pas cu pas, de rigoare profesionala si totala dedicatie catre ars musicae.

Portofoliul sau repertorial include o literatura muzicala cu un registru stilistic amplu, de la creatii miniaturale la lucrari simfonice, opera, opereta si muzica de film, un loc aparte ocupandu-l muzica romaneasca.

Traseele concertistice ale dirijorului primei orchestre a Armatei Romaniei si, de curand, sef al Serviciului Muzicilor Militare si inspector pentru arma muzici militare, indica o prezenta constanta pe scenele celor mai importante festivaluri ale muzicilor militare din Germania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Italia, Austria, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia et. al.

Corul Cantoris - Maestru de cor, Daniel Jinga

Cariera muzicala si-a inceput-o in 1997, ca membru al Corului Filarmonic George Enescu, iar doi ani mai tarziu devenea membru al corului cameral Madrigal. In 2000 Daniel Jinga era deja dirijorul coralei Divina Armonie, iar in 2001 pune bazele corului cameral Accoustic. Din 2005 pana in prezent, Maestrul Jinga dirijeaza orchestra Operei Nationale Bucuresti si este director artistic al D’Al Stasia. La capitolul realizari, rezumand, din 2003 incoace, anul cand a si luat premiul de debut ca dirijor, Daniel Jinga a fost ca timpul: nu s-a oprit deloc. Cand nu a participat la concerte, a avut diverse proiecte speciale cu artisti precum: Gheorghe Zamfir, Vlad Mirita, Felicia Filip,  Valentina Nafornita, Iordache Basalic, Marcel Pavel sau cu trupele Iris si Phoenix.

A participat la festivaluri, a inregistrat in studio sau a colaborat cu diverse teatre pentru coloana sonora a unor spectacole.  In continuare, Daniel Jinga lucreaza la promovarea valorilor corale romanesti, mergand pe calea deja deschisa de mari maestri ai artei corale romanesti

Christian Micsunescu

Christian Micsunescu se nastea la Braila pe data de 17 aprilie 1959, undein anii 1967 – 1974 urmeaza scoala primara si ia primele ore de pian.Acasa se afla un pian cu coada, Steinway, vechi, acesta fiindintr-o vreme propietatea strãbunicii sale Aglaia Suliotis, pian pe care cantase la Viena chiar faimosul compositor Franz Liszt. In 1973 era deja elevul de orga la clasa lui Franz Xaver Dressler la Sibiu. Incepind din 1974 urmeazã cursurile liceului de muzica Nr.2 din Bucuresti, iarin anul urmator se muta la Paris, unde devine elev la conservatorul de muzica din Versailles, la clasa lui Georges Robert. Continua liceul la Freiburg (Germania), unde termina si conservatorul de muzicã.In 1983 este numit organist la doua biserici din acest oras, se stabileste acolo si desfasoara o activitate musicala intensã.In 1989incepe o perioada efervescentain plan concertistic, marcata de turneein Spania, Austria, Franta, Peru, Ecuador, Statele unite, Polonia.Reprezentatiile sale cele mai cunoscute sint alaturi de maestrul Gheorghe Zamfir, reprezentatii care i -au adus reputatia peste hotarele Germaniei. Astfel apare si primul compact disc "Cele mai frumoase doine", cu nai si orga, care va fi prezentat in mediile audiofile.

Mezzosoprana Maria Jinga

Absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la clasa Georgetei Stoleriu, mezzosoprana Maria Jinga este angajata a Operei Nationale Bucuresti din anul 2006.Si-a completat studiile prin cursuri de maiestrie, dintre careil amintim pe cel sustinut de Ileana Cotrubas.De-a lungul carierei, Maria Jinga a participat la numeroase  concertein tara, la Casa Armatei din Brasov, Castelul Peles, Sala Radio, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei etc. Ea este castigatoare a celei de-a II-a editii a Concursului International de Canto, Maestrii Artei Lirice, dedicatin anul 2010 sopranei Arta Florescu. De asemenea, Maria Jinga a castigat si Marele Premiu la Concursul National Hariclea Darclée Braila,in anul 1997, Medalia Academiei Lutece (Paris, 1998) si a fost finalista a Concursului International George Enescu.Maria Jinga a debutat la Opera Nationala Bucurestiin anul 2005in rolul Rosina din „Il barbiere di Siviglia” („Barbierul din Sevilla”) de Gioachino Rossini.Programul de concert va cuprinde lucrari romanesti si internationale, reorchestrate pentru orchestra de suflatori, melodii celebre si arii de opera, predominand creatiile maestrului Gheorghe Zamfir.

Prezenta dumneavoastra la acest grandios eveniment va fi extrem de apreciata de marii artisti romani si va reprezenta un exemplu de sustinere si promovare a valorilor romanesti, a autencitatii nationale si implicit a Romaniei ca izvor de talent si ca destinatie culturala.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D