BestMusic.ro » Concerte » Concert Lavinia Goste, Marius Zorila, Grigore Lese acompaniati de Orchestra Valahia

Concert Lavinia Goste, Marius Zorila, Grigore Lese acompaniati de Orchestra Valahia

Concert Lavinia Goste, Marius Zorila, Grigore Lese acompaniati de Orchestra Valahia
Amfiteatrul Mihai Eminescu, Bucuresti B-dul Basarabia, Nr. 37-39
15 August 2020 // 79.46-105.95 LEI

 Lavinia Goste, Marius Zorila si Grigore Lese, va invita cu emotie in suflet, la evenimentul extraordinar de celebrare a folclorului romanesc, in data de 15 august 2020, la Centrul Cultural”Mihai Eminescu” din Parcul National Bucuresti, acompaniati de cea mai tanara orchestra din tara – Orchestra Valahia, condusa de Marius Zorila.

Spectacolul promite foclor autentic, costume traditionale romanesti, versuri stravechi acompaniate de sound actual.

„Intr-o societate aflata tot timpul in miscare, uneori, traditiile si valorile autentice au de suferit, sau isi pierd din importanta de altadata. Firul istoriei cantecului popular, insa, continua sa se descrie prin acei oameni care, cu daruire si devotament, duc adevaratul spirit romanesc mai departe, imbogatindu-l, in acelasi timp, cu un suflu nou si proaspat.”

Intrarea in incinta Centrului Cultural „Mihai Eminescu”(fostul Teatru de Vara 23 August) se face din strada Arh. Hirjeu nr. 61.

Capacitate maxima admisa de lege este de 500 persoane.Evenimentul va fi organizat respectand toate normele impuse de catre autoritati in aceasta perioada. La intrarea in locatie va rugam sa va asigurati ca aveti la dumneavoastra si ca purtati masca de protectie Se vor respecta cu strictete toate masurile sanitare de protectie!

Fiecarui spectator i se va lua temperatura inainte de a i se permite accesul in spatiul dedicat desfasurarii spectacolului, care va avea loc in aer liber. De asemenea, se va pune la dispozitie dezinfectant si se va respecta distanta intre spectatori..

Evenimentul este organizat de Sprint Music si sustinut de National FM, 100% muzica romaneasca

Lavinia Goste, una dintre cele mai indragite interprete de folclor, este considerata una dintre vocile care promoveaza la nivelul cel mai inalt folclorulsi fara indoiala, v-a marca istoria cantecului romanesc. Cu un timbru vocal exceptional, poate trece cu usurinta de la piese traditionale romanesti la piese canto clasic sau la romante, ajungand prin multa munca un etalon in muzica populara si un artist desavarsit.

Nascuta la Satu Mare, absolvit Academia de muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca,sectiunea canto,insa a ales sa-si reprezinte radacinile si neamul prin folclor,dintr-o nemasurata iubire de semeni. Spune despre sine ca se inspira de la sursa,unde traditia este inca bine conservata,iar “oamenii calzi si buni te

Pornind de la materialele etnografice si folclorice existente, Lavinia, ca un adevarat culegator de folclor, le-a imbogatit cu texte pastrate de batranii satului pe cale orala, dandu-le o aura moderna, pastrand insa filonul autentic traditional si contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului romanesc.

Marius Zorila, absolvent al Universitatii de Muzica din Bucuresti, sectia interpretare muzicala si ofiter la Scoala Militara de Muzica, a reusit performantade a deveni cel mai tanar dirijor din peisajul autohton - pe langa a fi si un instrumentist matur si un orchestrator expresiv, profesor si compozitor. Sustine acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din tara, punand in scena nu doar folclor national, ci si international - proiect original, ambitios si de anvergura!

Albumul de folclor intitulat Autentic Romanesc, semnat Marius Zorila si Orchestra NationalaValahia poate fi numit chiar un document muzical. Contine piese culese din toate zonele folclorice ale tarii noastre, piese ce au facut istorie si care s au auzit de a lungul timpului in toata lumea: Ciocarlia, Geampara, Hora si Brau moldovenesc. O colectie de 12 suite si hore, care impreuna pot constitui harta folclorica a tarii nostre.

Un exemplu semnificativ este Orchestra Nationala „Valahia”, infiintata in anul 2011, proiect de suflet al tanarului si talentatului dirijor Marius Zorila, care a devenit una dintre cele mai apreciate orchestre de folclor romanesc, iubita deopotriva de public si de specialistii din domeniu. Orchestra Nationala Valahia are misiunea clara de a readuce in atentia publicului a traditiilor si valorilor autentice romanesti si promovarea acestora prin imbinarea intr-un mod armonios a autenticitatii cantecului popular cu o interpretare creativa, astfel incat sa transmita o mosternire de o valoare culturala viitoarelor generatii.

Grigore Lese este un cunoscut interpret de muzica traditionala romaneasca din zona Tarii Lapusului, Romania. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor in muzica si profesor asociat la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si la Universitatea de Muzica Bucuresti. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei si marcand evenimente importante din viata omului. Grigore Lese canta si la diverse instrumente muzicale

Biletele sunt disponibile in reteaua IaBilet si in format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D