BestMusic.ro » Concerte » Concert Mariza

Concert Mariza

Concert Mariza
Sala Palatului, Bucuresti Calea Victoriei
08 Martie 2023 // 130 LEI

 Inconfundabila stea a muzicii fado, MARIZA, se reintoarce in concert, in Romania, cu noi piese de dragoste, pe data de 8 martie 2023, la Sala Palatului, cu incepere de la ora 20.00, ca sa celebreze alaturi de iubitorii muzicii sale cele peste 2 decenii de cariera discografica si de calatorii sonore de neuitat.

EVENIMENT ORGANIZAT DE MALL4ART!
Biletele sunt puse in vanzare via iabilet.ro, la urmatoarele categorii de preturi:
 
-        VIP - 240 lei;
 
-        Categoria 1 - 180 lei;
 
-        Categoria 2 - 130 lei.
 
In ultimii 20 de ani, MARIZA s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, intr-una dintre cele mai apreciate si vandute vedete ale circuitului muzical international.
 
Astfel, recent, starul portughez a sarbatorit cea de-a douazecea aniversare a carierei sale si cei 100 de ani de la nasterea regretatei Amália Rodrigues, cu primul ei album complet de piese clasice, lansat in SUA pe data de 29 ianuarie 2021 de NONESUCH/WARNER BROS RECORDS.
 
Mariza si Rodrigues au multe in comun, dincolo de originea lor. Cu aparitiile sale pe cele mai impozante scene ale lumii, Mariza a coplesit publicul international la inceputul acestui secol, exact cum a facut Rodrigues in anii ‘50 si anii ‘60.
 
Iar datorita albumelor sale atat de apreciate de criticii de specialitate si datorita colaborarilor muzicale total surprinzatoare, Mariza a dezvoltat si a cultivat sonoritatile fado, la fel cum  a procedat Rodrigues in anii ‘60 si anii ‘70.
 
Mai mult, MARIZA a devenit cel mai celebru ambasador al muzicii portugheze in secolul XXI, asa cum avusese sa fie Rodrigues in secolul al XX-lea.
 
„Pentru mine, sa canti este cea mai directa forma de expresie artistica, iar fado ar putea fi cel mai deschis stil de interpretare pe care l-am ascultat vreodata. Nu voi uita niciodata cand am inceput sa ascult fado in Lisabona — mi-a mers direct la inima si ma duceam in fiecare seara sa ascult mai mult. Sunetul vibrant al glasului Marizei si intreaga sa prezenta, o desemneaza ca interpreta principala de fado, astazi, si o vedeta internationala majora”, a declarat cantareata de opera de renume mondial, Renee Fleming.
 
 
 
DESPRE MARIZA
 
Nascuta pe data de 16 decembrie 1973, in Mozambique, si crescuaa in Portulagia, multipla nominalizata la premiile Grammy si castigatoare a premiului BBC pentru “Cel mai bun artist european”, Mariza este, indubitabil, diva internationala a muzicii fado.
 
Niciun alt artist portughez nu a cunoscut un succes mai fulminant de la Amália Rodrigues iincoace, avand recenzii la superlativ din partea celor mai exigenti critici de specialitate si dovedind, pe aceasta cale, ca este un talent de rang mondial, de la care toti ne asteptam pe viitor la tot ce-i mai frumos in muzicaa
 
Partenerii ei muzicali au fost dintre cei mai buni: Jacques Morelenbaum si John Mauceri, José Merced si Miguel Poveda, Gilberto Gil si Ivan Lins, Lenny Kravitz si Sting, Cesária Évora si Tito Paris, Carlos do Carmo si Rui Veloso.
 
Combina intr-o maniera extrem de personala poezia muzicii folk din Portugalia, cadentele arabe cu usoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonoritatile gospel, inclusiv blues-ul.
 
Povestea de succes a divei portugheze explodeaza in anul 2001, odata cu lansarea primul album, “Fado em Mim”, pentru care a primit patru discuri de platina in tara de origine.
 
Cel de-al doilea album, “Fado Curvo”, un succes garantat, ocupa locul al saselea in topul Billboard, iar Mariza a devenit, astfel, artista cu cele mai mari vanzari din istoria muzicala a Portugaliei.
 
Mariza a fost maritata cu António Ferreira, tatal primului ei copil pe nume Martim, nascut pe data de 6 iulie 2011.
 
 
 
DISCOGRAFIE:
 
• Fado em Mim (2002);
 
• Fado Curvo (2003);
 
• Live in London (2005) DVD;
 
• Transparente (2005);
 
• Concerto em Lisboa (2006) DVD & CD;
 
• Terra (2008);
 
• Fado Tradicional (2010);
 
• Mundo (2015);
 
• Mariza (2018);
 
Mariza Canta Amalia (2021)
 
 
Biletele se gasesc in format electronic aici si in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
 

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram