BestMusic.ro » Concerte » Concert Maxim Belciug si Razvan Suma la Biblioteca Nationala

Concert Maxim Belciug si Razvan Suma la Biblioteca Nationala

Concert Maxim Belciug si Razvan Suma la Biblioteca Nationala
Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti Bulevardul Unirii, nr. 22
06 Septembrie 2012 // intrare libera LEI

Joi, 6 septembrie, la ora 20.30, pe Esplanada Bibliotecii Nationale a Romaniei (sediul nou, din Bd. Unirii 22) va avea loc ziua a patra a festivalului de muzica "Nocturne baroce". Intrare libera.

A patra zi a festivalului “Nocturne baroce” programeaza doua recitaluri solistice de exceptie: chitaristul Maxim Belciug si violoncelistul Razvan Suma prezinta lucrari de Gaspar Sanz, Ernst Gottlieb Baron, Robert de Visée, François Couperin, Jean Philippe Rameau si, bineinteles, Johann Sebastian Bach.

Intre 3 si 8 septembrie 2012, pe esplanada Bibliotecii Nationale a Romaniei din vecinatatea bulevardului Unirii, vor rasuna, dupa lasarea serii, acorduri de Bach, Vivaldi, Scarlatti sau Handel, in cadrul primei editii a festivalului “Nocturne Baroce”. Timp de 6 zile, artistii parasesc sala de concert si vin sa cante pe malul Dambovitei, insufletind primele nopti de toamna cu adieri de muzica, literatura si cultura baroca.

O oferta de nerefuzat pentru ultima saptamana de vacanta, cu atat mai mult cu cat concertele sunt gratuite, iar muzica baroca da neuronilor, asa cum remarca profesorul Ioan Bradu Iamandescu, autorul primelor studii de muzicoterapie din Romania, „un ritm specific geniilor“.

Tags: concert muzica clasica nocturne baroce