BestMusic.ro » Concerte » Concert Nicu Alifantis la Filarmonica Mihai Jora din Bacau

Concert Nicu Alifantis la Filarmonica Mihai Jora din Bacau

Concert Nicu Alifantis la Filarmonica Mihai Jora din Bacau
Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, Bacau
30 Noiembrie 2012

 Vineri 30 Noiembrie 2012 ora 19:00 Nicu Alifantis sustine un concert special la Filarmonica Mihail Jora din Bacau.

Nicu Alifantis impresioneaza prin varietatea trailor pe care le starneste in randul publicului, spectatorii considerand adesea ca: “fiecare concert al trubadurului este un carusel al emotiilor, zambetelor si romantismului.” 

In decursul unei cariere de aproape 40 de ani (se implinesc in 2013), Nicu Alifantis a lansat 24 de albume individuale, e prezent pe alte 28 de compilaii discografice, a compus muzica pentru 114 reprezentatii teatrale si a sustinut mai mult de 4500 de concerte. 

Noul album marca Nicu Alifantis, a carui lansare va avea loc in ianuarie 2013, se va chema “Mozaic” si e o provocare ca de altfel toate celelalte materiale discografice ale artistului. O poveste de dragoste spusa in diferite feluri, ritmuri, graiuri, aidoma unui mozaic. Cezar Baltag, Ion Horea, Maria Mirtiotisa, Luís de Camões, Dinu Olarasu, Laurentiu Ulici, Nina Cassian, Ion Nicolescu, Mihai Eminescu, Nichita Stanescu, George Toparceanu, sunt poetii ce vor fi cantati. Un amagam de ritmuri si stiluri muzicale, de instrumente clasice si exotice, de sonoritati neasteptate, toate se vor imprastia asupra noastra si ne vor invalui aidoma unei imbratisari deosebit de tandre. 

Ma simt dator sa argumentez intr-un fel existenta acestui concert. Nu pentru a ma justifica, ci pur si simplu pentru a incerca sa gasesc cateva argumente, atat pentru voi, cat si pentru mine insumi. Cel mai probabil e nevoia unui nou experiment. Nimic nu-i mai incitant decat sa mai dai un examen cu tine insusi dar mai ales cu cei din jur. 

Este, daca vreti, un exercitiu al spiritului, extrem de necesar, cred eu, pentru un artist. 

Formula pe care o propun nu-i nici geniala, nici inedita, nici nemaipomenita sau nemaiintalnita, pentru ca mai toate s-au facut, nimic nu-i nou sub soare. Din acest motiv, m-am gandit sa reiau Simphonicu, dupa aproape 10 ani. Nu va ascund ca imi si este foarte drag. 

Voi fi sincer cu voi si va voi canta din inima, cu credinta si iubire, cu respect si multumire, pentru ca voua va datorez existenta mea artistica.

Nicu Alifantis

Vino sa asculti povestea unei vieti, o viata de poveste. Nicu Alifantis!

Virgil Popescu (dirijor, orchestrator) si Razvan Mirica (chitara) sunt membri ai echipei de la emisiunea "Garantat  100%", iar surpriza pregatita publicului este prezenta orchestrei de camera a Filarmonicii "Mihail Jora", care va acompania piesele mai noi dar si pe cele consacrate, interpretate de Nicu Alifantis.

Vineri, 30 noiembrie, orele 19,00 in sala de concerte a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau

Un concert ce nu trebuie ratat!.

Parteneri media : TVR Iasi, Radio Romania Iasi, Magic FM, 1TV Bacau, Ziarul de Bacau, BestMusic.ro, Port.ro, Bacaul.ro, Impuls TV, Sapte Seri  

Biletele s-au pus in vanzare la Sala Ateneu telefon 0234 546030

Tags: concert folk


Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D