BestMusic.ro » Concerte » Concert R.I.T Piaza Rea in Club Quantic

Concert R.I.T Piaza Rea in Club Quantic

Concert R.I.T  Piaza Rea in Club Quantic
Club Quantic, Bucuresti
05 Decembrie 2019 // 35-60 LEI

 Bogdan Muntenita – voce, Victor Solomon – chitara , Mircea Muntenita – bass, Ionut Micu (Compact) – tobe, ei formeaza trupa R.I.T. (Romanian Iconic Tales), nucleul rock caruia i se vor alatura: Cezar Cazanoi - caval, nai, fluier, duduc, cimpoi si Lavinia Sateanu(Phoenix) - vioara.

Membrii RIT sunt cunoscuti din diverse formule ale trupei Phoenix. Au ucenicit langa Nicolae Covaci, Mircea Baniciu & Co, astazi muzica lor irumpe distinct si puternic, prin acest album care uneste modernitate si ancestralitate; datina si inovatie; patrimoniu folcloric si creativitate expresiva.

Ethno-rock. Romanian Gothic. Folk-prog Fusion. Eco Metal. Ii putem zice oricum. Orice eticheta e valabila si deopotriva insuficienta.

Calatoria pe care ne-o propune RIT porneste cu prospetimea aurorala a folclorului, prin prelucrarea unor cintece vechi, incarcate de ritualitate cvasi-sacrala: nasterea, desprimavararea, nunta - etape ale unui drum prin lume si prin viata. Sunt adevarate bijuterii etnografice, pe care rockerii le slefuiesc si ni le redau in montura stilului propriu. Jumatatea a doua a concertului contine compozitii de inspiratie ethno-folk-world ale lui Bogdan Muntenita, care, in colaborare cu textierul Florin Dumitrescu, ne prezinta o epopee a ratacirii, cautarii si regasirii de sine. Producatorul muzical al trupei, George Nemeznic a inchegat totul intr-o opera sonora fastuoasa. Povestea va fi intretinuta si cu proiectii video

Cantecul ce da titlul albumului, Piaza rea, vine ca replica a mai vechiului Cine iubeste si lasa, nemurit de catre Maria Tanase. „Cel care a iubit si a lasat”, cazut prada blestemului si piezei, implora iertare si cauta mantuire. O va gasi oare?

Cu componenti venind din zone diferite ale muzicii, DOAR ATaT, trupa invitata canta ceea ce ei definesc ca "ROCK CETATENESC". Atat piesele proprii, cat si cover-urile interpretate de trupa abordeaza teme ca folclorul, socialul si cotidianul romanesc, cu nota de ironie romaneasca inclusa.

Infiintata la inceputul anilor 2000 la Ploiesti, si activand o perioada de timp in afara tarii, trupa si-a schimbat in repetate randuri componenta, pentru ca in prezent DOAR ATaT sa arate astfel:

Valentin Stefan - voce/chitara

Florin Stefan (Freddie) - backing vocals/fluiere/kazoo 

Relu Despa – percutie

Dupa achizitionarea biletului, va rugam sa telefonati la 031 432 1742 pentru a va rezerva locul la masa.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D