BestMusic.ro » Concerte » Corul Armatei Rosii revine la Bucuresti

Corul Armatei Rosii revine la Bucuresti

Corul Armatei Rosii revine la Bucuresti
Sala Palatului, Bucuresti Calea Victoriei
17 Noiembrie 2017 // 100-250 LEI

 Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Rosii, revine in fora la Bucuresti, in noua sa formula, cu concertul special"The Great Revival" (Marea Renatere) pe 17 noiembrie, la Sala Palatului.

Spectacolul, inchinat memoriei membrilor Corului care au pierit in accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic: Gennady Sachenyuk. Un eveniment organizat de Asociaia Culturala Mall 4 Art.

Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar in ziua de Craciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prabuea in Marea Neagra, in zbor spre Siria, toti cei aflati la bord pierzandu-si viata.Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Rosii - cantareti, dansatori si membri ai orchestrei, inclusiv directorul si dirijorul Valeri Khalilov.tirea face inconjurul lumii, iar presedintele Vladimir Putin declara ziua de 26 decembrie zi de doliu naional in Rusia. O pierdere imensa pentru cultura rusa, i pentru intreaga lume.

Povestea celui mai mare i mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprete insa aici. De la jumatatea anilor ’30 incoace, de cand renumele sau a depasit granitele Uniunii Sovietice, corul a numarat in permanena aproape 300 de membri.Dupa tragicul accident, cei ramai au fost luai cu asalt de mii de interprei consacrai care au vrut sa contribuie la reintregirea corului (muli dintre ei renunand la cariere solo promiatoare). Doua luni de zile au durat preseleciile inute de Ministerul rus al Apararii.i astfel, in februarie, la Moscova, precum Pasarea Phoenix, Corul Armatei Rosii a renascut i a sustinut primul sau spectacol de dupa tragedia aviatica din ziua de Craciun.

Membrii vechi si noi, in uniforme, s-au adunat la Teatrul Armatei Ruse din Moscova, prezentand cele mai cunoscute cantece populare rusesti in fata unui public format in cea mai mare parte din militari. "Ansamblul Alexandrov a sprijinit si inspirat oamenii in perioade dificile, critice, iar astazi ei insisi au nevoie de sprijijn", a afirmat adjunctul ministrului rus al Apararii inainte de spectacol. “Cei care au murit vor ramane in sufletul nostru intotdeauna, vor fi in muzica i dansul nostru. Am adus artiti extraordinar de talentai in noua formula”

Ce ramane definitoriu pentru toate spectacolele Ansamblului Alexandrov? Muzica lor reprezinta chintesena sufletului rusesc. Acopera un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiantalnit de finete a interpretarii. Corul este alcatuit din trei secii vocale, tenor, bariton i bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza in pana la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare rusesti – donara, balalaica si acordeonul– se combina cu instrumentele de suflat din metal si lemn.

Spectacolul "The Great Revival" stralucete prin dansurile autentice i garderoba somptuoasa, impresionanta: zeci de costume lucrate cu migala i talent. Pe scena vor fi 120 de artiti, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka. Turneul internaional din acest an ii va purta nu doar in Rusia, ci i in alte ari din Europa.

Istorie:

In 1990, Ansamblul Alexandrov a cantat alaturi de Roger Waters, in super-productia The Wall, concert care a sarbatorit caderea Zidului Berlinului. Au interpretat piesa „Bring The Boys Back Home”.

In 1993 ansamblul a ajuns in atenia iubitorilor de muzica pop prin colaborarea cu formaia finlandeza "Leningrad Cowboys”. Ansamblul Alexandrov a susinut, alaturi de finlandezi, un concert in Piaa Senatului din Helsinki in faa unui numar impresionant de ascultatori, peste 70 000.

In anul 2004, membrii corului au susinut un concert de neuitat la Vatican, in faa Papei Ioan Paul al II lea.

In 2007, au cantat la sediul Aliantei Nord Atlantice din Bruxelles, iar un an mai tarziu au sarbatorit 80 de ani de existenta ai Ansamblului printr-un turneu pe intreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice si in aproape 60 de tari din Europa, Asia, Africa si America.

A urmat, in 2009, un recital de o virtuozitate deosebitape scena concursului Eurovision, organizat la  Moscova.

Biletele sunt disponibile la preurile de:

100 lei (categoria III), 

150 lei (categoria II), 

200 lei (categoria I), 

250 lei (categoria VIP)

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.