BestMusic.ro » Concerte » CTC si Carla's Dreams deschid primul Red Bull SoundClash din Romania

CTC si Carla's Dreams deschid primul Red Bull SoundClash din Romania

CTC si Carla's Dreams deschid primul Red Bull SoundClash din Romania
Sala Polivalenta, Bucuresti Calea Piscului, nr. 10
28 Septembrie 2017

2 scene, 2 trupe, 1 invingator

28 Septembrie | Sala Polivalenta | Bucuresti

4 runde | 20 piese | sute de decibeli de aplauze

Nici bine nu se termina vara, ca ni se pregateste deja surpriza muzicala a toamnei, poate chiar a anului, nu pe una, ci pe doua scene in acelasi timp, in acelasi spatiu, de la aceeasi ora. Pentru prima oara in Romania, Red Bull SoundClash, un concept unic si prietenos al duelurilor muzicale va aduce fata-n fata doua dintre numele consacrate si controversate: CTC si Carla’s Dreams. Artistii isi vor antrena impreuna fanii, pe 28 septembrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, unde vor raspunde mai multor provocari si vor trece prin mai multe runde.

Notiunea de Soundclash a aparut in anii ‘50 in Jamaica, in randul artistilor reggae care aveau nevoie de provocari noi si care se intreceau in versuri si ritmuri felurite pentru a capta atentia publicului. Imbinarea de DJ-ing, muzica live si MC incepea sa atraga  publicul din ce in ce mai tare, insa duelurile muzicale apareau inca din Baroc, pe cand Bach si Handel concurau la curtea habsburgilor, continuand mai apoi, pe ritmuri jazz, cand trupe din New Orleans doar asta faceau. Prima editie a Red Bull SoundClash a avut loc in 2006 in Olanda, iar de atunci a facut inconjurul lumii pe cinci continente, in peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash ofera setting-ul perfect, spatiul de joaca de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativa si fara precedent. Nu vorbim nici despre un simplu concert, nici de doua consecutive, ci de o rivalitate care ii scoate atat pe artistii de la Carla’s Dreams, cat si pe cei de la CTC din zona de confort si ii arunca in acest vortex al ritmurilor improvizate si al jumatatilor de piese pe care unii si le vor continua celorlalti. Fiecare trupa va avea cate o scena care-i va fi casa pentru doua ore, fiecare il va invita pe celalalt sa schimbe ritmul, sa arate ca poate mai mult si mai tare.

Celebra trupa americana hip-hop The Roots a fost unul din capetele de afis la un SoundClash in Boston, in 2009, fata in fata cu orchestra de ritmuri afro Antibalas. Dupa un show de vis pe care l-au dus impreuna cele doua trupe, tobosarul The Roots rezuma experienta imbinarii celor doua stiluri: „Evenimentul este, practic, un zvac prietenos si creativ, o camaraderie bazata pe respect si admiratie mutuala.” Red Bull SoundClash continua sa atraga, prin formatul inovativ, prin curiozitatea fata de necunoscut, nume tot mai mari precum The Call, Erykah Badu, The Shiny Toy Guns, The Vasco Era, Supergroove Member Joe Lonie.

Dincolo de provocarea de a se intrece pentru prima oara in ritmuri si rime, CTC si Carla’s Dreams sunt doua fete ale unei monede. Fiecare este imaginea unui colectiv de oameni creativi, cu povesti de cantat in fata miilor de fani. Pe o fata a monedei avem hip-hop-ul autohton care spune tare, raspicat si impulsiv povesti despre familii, droguri, saracie si „rani deschise de care nimanui nu-i pasa”, pe cealalta avem pe ritmuri rock-pop-jazz povesti mai asezate, dureroase, despre eroi, despartiri si iubire.

Vlad Dobrescu, Doc, Deliric si DJ NASA au ocupat scena underground hip-hop inca de prin ’97, cand abia incepeau sa lege primele prietenii si sa scrie versuri, fiecare despre Bucurestiul lui. Canta impreuna in formula CTC, sau separat, sau cate doi, insa radacinile lor comune se simt in versuri si se raspandesc repede de pe scena pe buzele fanilor. Carla’s Dreams e un proiect muzical, fiecare component venind povestile lui. Este un proiect muzical din Republica Moldova care a reusit sa cucereasca publicul de pe ambele parti ale Prutului. Desi s-au lansat cu doar patru ani in urma prin deja celebra P.O.H.U.I., desi fata le este acoperita de culoare la fiecare concert, au ajuns repede la radio, pe scene, in masinile si castile romanilor.Dincolo de provocarile lansate intre ei, Carla’s Dreams si CTC raspund in primul rand provocarii de a incepe impreuna, prin Red Bull SoundClash, o colaborare in care, pentru o seara, moneda ramane pe muchie.

Dar ce este mai exact Red Bull SoundClash?

Red Bull SoundClash ofera spatiul de joaca de care artistii au nevoie pentru o confruntare creativa fara precedent: 2 scene, 4 runde provocatoare si un public care decide invingatorul.

THE WARM UP - Fiecare trupa canta 3 piese din repertoriul propriu.

RUNDA 1: 'THE COVER' - Artistii interpreteaza o melodie celebra in stilul propriu.

RUNDA 2: 'THE TAKE OVER' - Carla‘s Dreams incepe o piesa, CTC o preia din mers si o continua in stilul lor, apoi incepe CTC si preia Carla's Dreams... timp de 4 piese.

RUNDA 3: 'THE CLASH' - Trupele interpreteaza 3 piese proprii in 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: 'THE WILD CARD' - Fiecare trupa aduce pe scena un invitat special surpriza.

Cine va castiga confruntarea? Publicul decide!

Mai multe informatii despre Red Bull SoundClash si bilete disponibile pe REDBULL.RO/SOUNDCLASH - 49 lei < 25 august > 59 lei. Accesul nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Ramai la curent pe Facebook si pe Instagram @redbullro.

Parteneri eveniment: Banca Transilvania | LIDL | KISS FMClick pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D