BestMusic.ro » Concerte » Editia a IV a Concursului Drumul spre celebritate la Palatul Mogosoaia

Editia a IV a Concursului Drumul spre celebritate la Palatul Mogosoaia

Editia a IV a Concursului Drumul spre celebritate la Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia, Bucuresti str. Valea Parcului, nr. 1
01 Aprilie 2013 - 06 Aprilie 2013

Editia a IV a concursului “Drumul spre celebritate”, singura competitie muzicala din Romania in care rolul tinerilor spectatori – jurati este determinant, se va desfasura in perioada 1 - 6 aprilie 2013 in spatiul incarcat de istorie si frumusete al Palatului Mogosoaia.

Concursul Drumul spre celebritate, organizat de Radio Romania Cultural, Asociatia Culturala “Pro Valores”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si ExcesMusic, este singura confruntare muzicala din Romania care in afara unor premii in bani, creaza reale oportunitati de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasati fiind invitati sa sustina un concert cu Orchestra de Camera Radio si doua recitaluri la Palatul Mogosoaia si la Castelul Peles. Laureatii  vor avea si sansa de a realiza o sesiune de inregistrari speciale in studiourile Radio Romania. Totodata evolutiile concurentilor vor fi inregistrate si difuzate pe frecventele nationale ale Radio Romania Cultural.

In acest an vor avea loc sase etape si o finala, iar printre invitatii speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori in fascinanta lume a artei sunetelor, se regasesc nume importante ale muzicii: violonistul Gabriel Croitoru, clarinetistul Emil Visenescu, pianistul Vlad Dimulescu, violoncelistul Razvan Suma si pianista Verona Maier, invitata etapei de muzica de camera.

La startul competitiei s-au inscris 45 de tineri muzicieni, elevi si studenti ai institutiilor de invatamant muzical romanesc. Toate etapele, precum si finala, la care publicul larg va avea acces si care se va desfasura sambata 6 aprilie 2013, de la ora 15, vor fi prezentate de Sebastian Craciun, realizator al Radio Romania.

Organizatori: Radio Romania Cultural, Asociatia Culturala “Pro Valores”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creaie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin programul Oportunitai la tine acasa.

Parteneri Media: Radio Romania Muzical, apte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Business Review, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

Tags: concert muzica clasica

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D