BestMusic.ro » Concerte » Embargo Fest

Embargo Fest

Embargo Fest
Comuna Dudestii Vechi, Timis, Timisoara
16 Mai 2019 - 19 Mai 2019 // 30-100 LEI

 Peste 50 de trupe si artisti la cea de-a doua editie a festivalului Embargo

Cea de-a doua editie a Embargo Fest – eveniment care se va desfasura in perioada 16-19 mai 2019, in comuna Dudestii Vechi din judetul Timis - aduce in fata publicului peste 50 de artisti din Romania, Serbia, Bulgaria si Ungaria, iar alaturi de concerte, la fata locului, vor exista o sumedenie de activitati: proiectii de film, spectacolele de teatru pentru copii si adulti, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, parc de distractii, targ de produse bio si alte activari ale sponsorilor si a partenerilor.
 
 Alaturi de numele anuntate deja pentru editia din acest an, Embargo Fest va avea parte si de un concert extraordinar cu Alen Islamovic. Binecunoscutul solist bosniac, care a fost vocea trupelor Divlje Jagode intre 1979 si 1986 si Bijelo Dugme intre 1986 si 1989, va interpreta la Dudestii Vechi hituri memorabile din repertoriul celor doua formatii care nu mai au nevoie de nicio prezentare pentru melomanii din vestul tarii, dar si piese din repertoriul propriu.
 
 Tot pe scena principala a Embargo Fest vor evolua si Subcarpati. Trupa s-a nascut in 2010, la initiativa lui MC Bean, solistul trupei Suie Paparude. „La granita dintre folclor si ritmuri moderne, de electro si hip-hop, punem pret pe tot ce inseamna traditional romanesc. Reinterpretam folclorul in maniera proprie si aducem in prim-plan ideea ca e important sa ne conectam la originile noastre. Am ales sa vorbim despre patriotism si dragostea pentru valorile traditionale fara sa transformam asta intr-un discurs patetic. Stim ca tinerii de azi sunt prea prinsi in haosul marilor orase pentru a avea timp sa se conecteze cu trecutul si natura. Muzica noastra este in acelasi timp familiara si diferita de tot ce se canta astazi in Romania. De altfel, nu-i ceva ce am putea sa descriem, ci un sound pe care va invitam sa-l descoperiti ascultandu-ne albumele“, spun membrii trupei.
 
 O inedita pata de culoare la Embargo Fest va fi recitalul formatiei maghiare Kanizsa Csillagai, care s-a infiintat in anul 1993, intr-un orasel aflat in sud-vestul Ungariei, aproape de granita cu Croatia. Rudarii (baiesi, zlatari, lingurari, Boyash) sunt un neam de tigani care se ocupau candva cu extragerea aurului in Apuseni si, mai tarziu, cu cioplirea lemnului, iar invitatii maghiari din Nagykanizsa promit un recital gipsy autentic!
 
 Celelalte nume care vor fi prezente pe scena Main Stage sunt Suie Paparude, Timpuri Noi, Sarmalele Reci, Tapinarii, Vizi, Phaser, Pragu de Sus, Teo Band, R.U.A, Maryliss & Cover Up, New Quartet (Serbia), Cristi Iakab & The Road Band, The Skywalkers. De-asemenea, fiecare zi va fi deschisa de catre ansamblurile de dansuri traditionale ale minoritatilor din zona Banatului. La Green Stage vor mai urca pe scena Implant pentru Refuz, Oratnitza (Bulgaria), ZbogomBrus Li (Serbia), Methadone Skies, The Case, Axis (Serbia), Grave For Sale, Bogdan Puris & Zoltan Varga (Vinilorama), Allover, Monokrom, Bitson si Westman. O alta noutate este scena cu muzica electronica, Electric Base va gazdui anul acesta artisti precum Ilija Djokovic (Serbia), Shizuka (Ungaria), Punu, Ivan Popa (Bulgaria), Alex Halka, Kuky, RaZy, Module, Kova, Andrei Puiu, Midiportal si MCX Woodie.
 
 O scena speciala o reprezinta Culto Cort-ul, in care Asociatia Culturala Embargo si Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana iti propun sa pasesti intr-o lume a culturii si a diversitatii. Din programul Culto Cort amintim spectacolele de teatru, atelierele de circ, proiectiile de film si dezbaterile pe teme ecologice. Culto Cort face parte din Embargo Fest si este organizat cu sprijinul TM 2021.
 
 „, Anul acesta purtam mesajul Green Vibes, deoarece Embargo este mai mult decat un festival. Promovam cultura, minoritatile si viata la sat. Embargo Fest este un protest muzical indreptat impotriva sondelor de explorare si exploatare de hidrocarburi, care pun in pericol viitorul agriculturii din Campia de Vest. Alatura-te si vino sa sustii un viitor mai verde!”
 
 Organizatorii vor pune la dispozitie autocare care vor pleca din Timisoara tur – retur, iar cei care sunt interesati de cazare pe perioada evenimentului, sunt rugati sa trimita un e-mail la embargofest@gmail.com. La Embargo Fest se va mai putea ajunge si cu trenul din Timisora si Arad sau cu masina, localitatea aflandu-se la o ora distanta de cele doua orase. Pentru cei care doresc sa isi aduca cortul sau rulota, organizatorii vor pune la dispozitie 3 zone de camping gratuit.
 
 Abonamentele pentru Embargo Fest se pot achizitiona de pe www.embargofest.com, pretul acestora fiind de 50 lei (pentru doua zile), 75 lei (abonament valabil pentru trei zile) si 100 lei (abonament valabil pentru toata perioada desfasurarii evenimentului). Biletele valabile pentru o singura zi vor putea fi achizitionate doar la intrarea in festival, la pretul de 30 de lei. Biletele se gasesc in format electronic si pe www.iabilet.ro. Persoanele cu dizabilitati vor avea acces gratuit, la fel si copiii sub 12 ani si persoanele peste 65 de ani.
 
Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D