BestMusic.ro » Concerte » Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la OSCAR, BAFTA si Globul de aur, concerteaza, pe 9 mai, la Bucuresti

Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la OSCAR, BAFTA si Globul de aur, concerteaza, pe 9 mai, la Bucuresti

Hauschka, pianistul nominalizat anul acesta la OSCAR, BAFTA si Globul de aur, concerteaza, pe 9 mai, la Bucuresti
Sala Elvire Popescu, Bucuresti
09 Mai 2017

ARTmania Classics prezinta Hauschka la Bucuresti, marti, 9 mai 2017, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco. Muzica lui Hauschka, inclusa pe coloana sonora a filmului “Lion” – cu Dev Patel si Rooney Mara in rolurile principale - , a fost nominalizata, anul acesta la cele mai prestigioase trofee ale lumii, OSCAR, BAFTA si Globul de Aur, iar cel mai nou dintre albumele sale, “What If”, este considerat cel mai valoros material discografic din stralucita sa cariera. Cu o abordare muzicala speciala, plasata in zona in care post-rock-ul intalneste clasicul de avangarda, Hauschka este considerat unul dintre cei mai buni pianisti ai lumii, impatimit de muzica si virtuoz al pianului modificat. Experimenteaza zone acustice de confluenta si se aventureaza in genuri hibride, de la electro si techno la rock, intr-un stil seducator si accesibil. Plin de vitalitate, dinamic, o explozie de bucurie, Hauschka isi transforma pianul intr-o cutie magica si indrazneste sa-i redefineasca sunetul intr-un ritm experimental contemporan.

Evenimentul de la Bucuresti este dedicat melomanilor, iubitorilor de muzica clasica si ascultatorilor curiosi sa experimenteze neconventionalul artistic contemporan. Hauschka are un portofoliu impresionant, cu peste zece materiale complexe de studio, editii speciale de viniluri, a sustinut concerte in locuri inedite si are un grup devotat de fani din cercurile de auditii exclusiviste, adeptii curentelor Fluxus sau melomani care care prefera minimalismul lui Arvo Pärt, geniul lui John Cage sau intreg universul estetic al unor artisti ca Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau. 

Este posibil ca astfel de sunete sa iasa dintr-un pian? – se intreaba critica internationala, evaluand la superlativ universul estetic al unui artist complex si creativ, o lume sensibila, ca o pictura care amesteca infinite texturi de sentimente  si stari de spirit, in colaje moderniste. Pianistul german Hauschka, unul dintre cei mai important muzicieni contemporani, va concerta in Romania pe 9 Mai 2017, de la ora 19.00, la Sala Cinema Elvire Popesco din Bucuresti. Evenimentul este o initiativa ARTmania Classics, in parteneriat cu Jazz Fan Rising.  

METAFORELE PIANULUI MODIFICAT. Hauschka este unul dintre cei mai cunoscuti virtuozi ai pianului modificat – un instrument al carui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte intre sau pe corzi, ciocanele sau amortizoare. Muzica lui are o identitate clara, iar abordarea sa unica a fost dintotdeauna, spune critica, provenita din resorturi profunde, instinctive, dar si cultivate, dintr-o dragoste puternica pentru ritm. Haushka este un artist care cunoaste pianul in totalitate si nu se teme sa il abordeze cu sensibilitate si dinamism, bazandu-se pe rigorile clasice pentru a explora surse contemporane de inspiratie.

NE PREGATIM DE CONCERT! De reascultat inainte de concert: “The Prepared Piano” din 2005 – esential pentru a intelege profunzimea stilului Hauschka, “Salon des Amateurs” din 2011 - pentru experimentari ritmice techno dezvoltate la pian. Nu in ultimul rand, trebuie parcurse si cele mai noi doua materiale de studio – “Abandoned City” si “A NDO C Y” - din 2014 si 2015, pentru a intelege devenirea universului Hauschka si pentru dezvoltarea unui orizont de asteptare perfect compatibil cu evenimentul de la Bucuresti.