BestMusic.ro » Concerte » JOE LOVANO: Master of Saxophone live pe 25 martie la Sala Radio

JOE LOVANO: Master of Saxophone live pe 25 martie la Sala Radio

JOE LOVANO: Master of Saxophone live pe 25 martie la Sala Radio
Sala Radio, Bucuresti Str. General Henri M. Berthelot, Nr. 62
25 Martie 2017 // 115-185 Lei LEI

In Classic Quartet, proeictul pe care il va prezenta si publicului din Romania, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop. Un sustinator activ al jazz-ului “straigh ahead”, notabila fiind colaborarea cu Hank Jones, in urma cu zece ani, Lovano schimba conturul in timp ce onorareaza structura.

JOE LOVANO - Master of Saxophone

Castigator al Premiului Grammy, saxofonist si compozitor, JOE LOVANO se pozitioneaza in avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lucrarea sa simfonica nominalizata la premiile Grammy, pana la rolul sau de sef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA impinge si provoaca fara teama asocierile sale conceptuale si tematice intr-o cautare pentru noi moduri de exprimare artistica si noi modalitati de a defini limbajul jazzului. In 2014, JOE LOVANO a castigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociatia Jurnalistilor de Jazz, precum si Saxofonistul Tenor al anului de la prestigioasa DownBeat Magazine. El a lansat 23 de albume aclamate la faimosul label Blue Note, ultimele trei concentrandu-se pe cvintetul sau, US FIVE.

Pentru stagiunea 2016-17, JOE LOVANO si-a propus trei proiecte majore.

In al doilea proiect, doi artisti care exemplifica standardele pentru creativitate si explora-re la venerabilul Blue Note Records vor canta impreuna pentru prima data in Chucho Valdes - Joe Lovano Quintet. Promisiunea de maretie combinata, anticipata de peste douazeci de ani, se va livra peste asteptari intr-un cvintet sustinut de un basist, baterist si percutionist care se claseaza printre cei mai “fierbinti” si mai “condimentati” instru-mentisti ai Cubei.

In sfarsit, dar departe nu cel din urma, Village Rhythms Band este o extensie naturala a evolutiei gigantului saxofonului tenor, in timp ce imprumuta interpretarile sale singulare la poliritmia Vest Africana, creand o punte de legatura intre New York City si Lagos.

In cuvintele lui Bruce Lundvall, JOE LOVANO este "un gigant al instrumentul sau si un gigant cu drepturi depline al jazz-ului."

In seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Joe Lovano - saxofon tenor; Lawrence Fields - pian; Peter Slavov - bass; Otis Brown - baterie;

Evenimentul “JOE LOVANO - Master of Saxophone”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* Lucas Molina & Irina Sarbu - BEATLES FLAMENCO JAZZ - 31 ianuarie 2017, Teatrul Nottara;

* KENNY GARRETT - Do Your Dance - 23 Februarie 2017, Sala Radio - Bucuresti; 

* * KENNY GARRETT - Do Your Dance - 25 Februarie 2017, Casa de Cultura a Studentilor - Cluj;

 

PROGRAM:

Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, orele 20:00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO:

www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.