BestMusic.ro » Concerte » Oradea: Havasi Symphonic

Oradea: Havasi Symphonic

Oradea: Havasi Symphonic
Piata Unirii, Oradea, Romania, Oradea
21 August 2019 // 25-100 LEI

 Dupa numeroase concerte de succes in Bucuresti si Budapesta, HAVASI isi face debutul in aer liber cu cel mai nou concert simfonic al sau, la Oradea, in 21 August de la ora 20:30. Este o ocazie speciala de a vedea cel mai spectaculos show de pian din lume, pentru prima data in aer liber, in inima orasului Oradea, intr-un décor Art Nouveau unic in Romania.

Spectacolul eveniment este organizat de Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) si Primaria Oradea.

Biletele pentru spectacol se impart in 4 categorii, avand preturi incepand de la 25 lei. Biletele au fost puse in vanzare online, pe platforma www.iabilet.ro, in magazinele Flanco si in reteaua iabilet.ro/retea.

Diferit de tot ce ati auzit pana acum

Programul este alcatuit din lucrari 100% originale ale unuia dintre cei mai fascinanti si adaptabili tineri compozitori de astazi, Havasi. Muzica sa inovatoare nu seamana cu nimic din ce ati auzit pana acum; proaspata, pasionala si delectabila in acelasi timp. Stilul sau muzical unic combina profunzimea si disciplina muzicii clasice cu diversitatea impresionanta a genului world music si puterea pura a rock-ului.

O calatorie muzicala incredibila

Spectacolul concert HAVASI aduce laolalta, pe aceeasi scena, pianul solo, o multitudine de solisti extrem de talentati ai genului world music si tobele rock. Artistii poarta publicul intr-o calatorie fascinanta prin scene muzicale care se desfasoara constant.

Diferitele ambiante ofera publicului o experienta de o intensitate memorabila, ca o plimbare intr-un montagne-russe al emotiilor, accentuata de cea mai recenta tehnologie in materie de sunet, scena, lumini si proiectii video.

Toba si pian

Una dintre cele mai mari atractii ale spectacolului este „batalia instrumentelor”. Doi mai artisti care interpreteaza in acelasi ritm muzical. HAVASI, pianistul clasic cu studii de conservator si Endi, tobosarul rock, apar acum impreuna pe aceeasi scena, uniti intr-o dorinta comuna de a face muzica excelenta, depasind granitele genului.

Interpretarea lor este atat o colaborare, cat si un duel, o confruntare captivanta care creeaza scantei muzicale dezvaluind, in acelasi timp, neasteptatul: delicatetea setului de tobe si puterea de percutie a pianului.

Despre HAVASI

Absolvent al renumitei Academii de Muzica Franz Liszt, cu o profunda cunoastere a traditiei clasice, care cauta, de asemenea, sa faca instrumentele clasice sa fie relevante pentru era moderna intr-un mod profund emotionant, dar distractiv. El si-a interpretat compozitiile originale in unele dintre cele mai prestigioase sali de concert din lume, cum ar fi Carnegie Hall din New York sau Opera din Sydney.

HAVASI este unul dintre rarii compozitori cu carisma de vedeta rock care poate sustine concerte cu casa inchisa pe stadioane imense. A interpretat in fata a 46.000 de persoane, umpland Arena din Budapesta de 4 ori intr-un singur weekend. In ultimii ani a sustinut concerte cu casa inchisa si pe Arena Mercedes-Benz din Berlin, Arena Tauron din Cracovia si Wiener Stadthalle din Viena. HAVASI Symphonic a fost concertul international nr. 2 in topul Billboard, albumul nr. 1 pe iTunes si nr. 1 absolut pe Deezer: artistul nr. 1, albumul nr.1, melodia nr. 1.

Virtuozitatea clasica in combinatie cu extravaganta de Las Vegas

Spectacolul in stil Las Vegas, bazat pe conceptul original al directorului de creatie american Brian Burke (spectacolul din Las Vegas „The New Day” al Célinei Dion, Il Divo, America’s Got Talent) si al designerului vizual francez Gilles Papain, este celebrarea culturii internationale.

100% divertisment pentru familie

Spectacolul concert HAVASI este un divertisment uluitor pentru intreaga familie, unde copiii pot intalni instrumente clasice intr-un spectacol modern care le va face cu adevarat placere. Spre deosebire de concertele de muzica clasica traditionale, la acest spectacol unic si plin de imaginatie nu este o problema daca un copil nu poate sta in tacere pe durata intregului concert, fara a-si exprima bucuria si entuziasmul. Parintii sunt absolut incurajati sa ii aduca pe copiii lor cu varste incepand de la 3 ani.