BestMusic.ro » Concerte » Orkid - lansare LP hard-copy, single & video pe 11 mai la Expirat Halele Carol

Orkid - lansare LP hard-copy, single & video pe 11 mai la Expirat Halele Carol

Orkid - lansare LP hard-copy, single & video pe 11 mai la Expirat Halele Carol
Expirat Halele Carol, Bucuresti
11 Mai 2017 // 15 Lei LEI

Orkid concerteaza pentru prima oara in formula de 5, in orasul in care proiectul lua nastere, la inceputul lui 2015 (intr-o alta componenta si cu un alt nume).

Cei 5 shoegazeri nervosi, influentati de punk, blues si progressive rock sunt Vlad Ilicevici - chitara & voce, Radu Pop - tobe & graphic design, George Fratica - chitara bass, Cosmin Stanciu - chitara si Alexandru Donny Andone - jouhikko/talharpa, tibetan bowls, wind gong, didgeridoo, claves, rattles, shaman drum.

Orkid isi lanseaza tot atunci varianta hard-copy a albumului Standing Still in the Dark, lansat initial doar online pe 13 octombrie 2016.

Cele 9 track-uri care formeaza primul LP au la baza idei, senzatii si povesti acumulate de Vlad in aproape 30 de ani de la primele contacte cu muzica prin castile suprasolicitate ale unui walkman Aiwa verde, lectiile chinuitoare de vioara si relaxarea rock'n'roll la chitara. Albumul este inregistrat si aranjat cu ajutorul lui Andrei Robin Proca, care de altfel apare si ca invitat special pe cateva dintre track-urile albumului, la chitare aditionale, synthuri si backing vocals.

Orkid este un proiect muzical si cinematic, in care se pune accentul si pe imagistica formatiei - atat in concerte cat si in afara lor.

Formatia lucreaza la un produs complex care imbina muzica cu imaginile, ce va fi gata candva la sfarsitul anului. Asta si pentru ca Vlad este la baza scenarist si regizor de film, iar Radu - artist vizual si animator. in plus, cei doi lucreaza impreuna la Anim’est si Animation Worksheep.

Nu in ultimul rand, odata cu concertul, Orkid lanseaza al 4-lea si ultimul single cu videoclip de pe album, pentru piesa Stargaze, videoclipul fiind regizat chiar de Radu.

Facebook: https://www.facebook.com/orkidband

SoundCloud: https://www.soundcloud.com/orkid_band

Bandcamp: https://orkid4.bandcamp.com

Awake: https://youtu.be/b_i4xsv_Aec

Dancefloor Blues: https://youtu.be/R4WdedaYKhk

Standstill: https://youtu.be/hdGa4rcV_mk

 

RSVP: www.facebook.com/events/425841517766562

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.