BestMusic.ro » Concerte » Patricia Kaas va concerta pe 24 iunie la Bucuresti

Patricia Kaas va concerta pe 24 iunie la Bucuresti

Patricia Kaas va concerta pe 24 iunie la Bucuresti
Bucuresti
24 Iunie 2017

 Patricia Kaas revine in Romania la patru ani distanta de la ultima sa intalnire cu fanii romani, cu doua concerte: pe 24 iunie, la Bucuresti, Sala Palatului si pe 26 iunie, la Timisoara, Parcul Rozelor. Artista a pornit in turneul de promovarea a celui mai recent album auto-intitulat, un proiect cu o noua abordare muzicala. Organizator: Events. 

Unde a disparut Patricia Kaas in ultimii doi ani? Se numeste sindromul burnout, rare sunt carierele artistice care nu se lovesc de el. Pentru Patricia, a fost un punct de renastere artistica si personala. A condus-o spre un nou album, “Patricia Kaas”, primul album omonim din cariera sa, al zecelea disc de studio, prima colectie de titluri originale dupa 13 ani. Un nou drum, o noua viata, o noua abordare muzicala. 

Discul a fost lansat in 2016, anul in care artista a implinit varsta de 50 ani. „Este o noua calatorie a vietii mele spre femeia care sunt astazi, femeia care se simte bine in pielea ei si care se uita cu placere in oglinda. Dupa 30 de ani de cariera, nu mai exista bariere. Am dat frau tuturor sentimentelor, tuturor gandurilor”, spune Patricia. Primul extras pe single a fost „Le Jour et l’heure”, piesa care deschide albumul. „Madame tout le monde”, o bijuterie pop amuzanta, are un videoclip menit s-o reinventeze pe Kaas, regina cabaretului si a pieselor café-concert. “Adele” este adolescenta care invata ca intr-o lume a barbatilor, trebuie sa lupte de doua ori mai mult pentru a se impune. Interpretarea intima, blues a Patriciei este pur si simplu tulburatoare. Chitara acustica subtila a lui Fin Greenall, liderul grupului britanic Fink si influentele sale (John Legend, Amy Winehouse), fac din aceasta piesa extrem de melodica un moment suspendat in timp, special.

Fara lunga sa pauza de recuperare, Patricia Kaas ar fi continuat sa nu fie mai mult decat interpreta arhipopulara, marea doamna a scenei, capabila, prin carisma, eleganta si profesionalism sa incarneze de una singura intreaga Franta in afara granitelor, prin omagiile stralucite aduse icoanelor sale (prin \"Kabaret\" si \"Kaas canta Piaf\"). Prima artista de origine franceza care a semnat cu gigantul Live Nation, Patricia a incetat sa mai fie \"femeia care fuge\", marcata de doliu timpuriu, care si-a gasit refugiul in munca si dragostea publicului pentru a evita mai bine confruntarea cu durerea sa agonizanta. Cu o noua deschidere catre viata, cu incredere in gusturile si aspiratiile sale, aceea care pacatuise pana in prezent prin prea multa umilinta s-a recunoscut, emotionata, in noul trib muzical pe care Lamblot Bertrand, directorul sau artistic, l-a adunat cu rabdare in jurul ei.

Biletele pentru concertul de la Bucuresti sunt disponibile la preturile de 120, 150, 200, 250 sau 300 lei. La Timisoara, biletele costa 80, 120, 160, 200, 240 sau 300 lei, in functie de distanta fata de scena. Biletele se pot cumpara online, pe eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti).