BestMusic.ro » Concerte » Primele confirmari la Outernational Days 2

Primele confirmari la Outernational Days 2

Primele confirmari la Outernational Days 2
Bucuresti, Bucuresti
07 Iulie 2017 - 09 Iulie 2017

Platforma culturala The Attic prezinta cea de-a doua editie a festivalului multicultural Outernational Days, ce va avea loc in perioada 7-9 iulie 2017, in Bucuresti.

Outernational Days 2 va aduce pe scena culturala a Bucurestiului o suita de ansambluri, trupe si muzicieni din intreaga lume - Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar si Europa (Germania, Austria, Elvetia si Romania). Pe langa concerte, festivalul va prezenta o serie de DJ seturi tematice, discutii, instalatii, ateliere, dezbateri, filme documentare si prezentari centrate in jurul conceptului Outernational.

Primele trupe si artisti care vor participa la Outernational Days 2:

Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force (Senegal)

Les Filles de Illighadad (Niger)

(Turcia)

(Liban / Elvetia)

Circuit Diagram feat. Derya Yldrm (Germania / Turcia)

(Italia)

Stefan Fraunberger (Austria)

Mircea Florian (Romania)

Outernational se refera la genuri de muzica actuala, contemporana, specifice unor subculturi sau periferii din spatiul cultural ce nu se identifica in mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se defineste in opozitie cu International, avand propriile forme de promovare si diseminare culturala, care functioneaza si la nivel global, chiar daca de cele mai multe ori vin din periferii, atat culturale, cat si geografice. Muzica asimilata ca fiind Outernational se regaseste pe tot parcusul Asiei Mijlocii, in Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv in Romania.

Outernational se caracterizeaza in primul rand prin diversitatea muzicala, multe dintre trupe sau din artisti inspirandu-se din muzica lor traditionala sau din cultura specifica a comunitatii din care provin sipastrand, totodata, o puternica expresie contemporana. Nu este un gen in sine, ci mai degraba o platforma de promovare care functioneaza la nivel global.

Festivalul Outernational Days 2 este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, in cadrul sesiunii de proiecte culturale I/2017, Aria Artele spectacolului – Muzica. „Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii."

Website: the-attic.net/outernational 

FACEBOOK Event : www.facebook.com/events/267180327052024/

Facebook page: www.facebook.com/outernationaldays

Instagram: www.instagram.com/outernationaldays