BestMusic.ro » Concerte » Simion Bogdan Mihai i Lautarii de Matase

Simion Bogdan Mihai i Lautarii de Matase

Simion Bogdan Mihai i Lautarii de Matase
Sala Palatului, Bucuresti
15 Noiembrie 2023 // 72,28 LEI

 Lautarul-culegator de muzici de traditie Simion Bogdan-Mihai, alaturi de taraful Lautarii de Matase, prezinta un nou spectacol la Sala Palatului pe data de 15 noiembrie 2023! Nascut in 1990 la Ramnicu-Valcea, Bogdan a inceput sa studieze cobza de la 15 ani.

 
 
Incepand cu anul 2006, a calatorit prin Romania, culegand cantece lautaresti si invatand de la putinii cobzari ramasi in viata. A colaborat cu artisti din zone muzicale diverse, precum Mihai Margineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai si altii. Din 2017 a sustinut numeroase concerte de muzica lautareasca cu taraful Lautarii de matase. A lucrat la coloana sonora a documentarelor "Flavours of Romania" si "Wild Carpathia" realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. La 1 mai 2021, a lansat albumul "Valahia in Demol". Albumil a fost produs de Adrian Despot.
 
Spectacolul va avea trei directii generale: un filon de muzica taraneasca romaneasca, unul de muzica lautareasca urbana si unul de pop music generic romanesc (valsuri, tangouri si cantece de cabaret de la inceputul sec. XX pana dupa cel de-al doilea razboi mondial). 
Sound-ul cobzarului va fi potentat de Nelu Raducanu (tambal), Mandi Pana (vioara), Cornel Neacsu (acordeon), Robert Adam-Szoltan (contrabas) si Cristi Adam-Szoltan (viola-braci).
 
Pentru a demonstra diversitatea stilurilor muzicale inca de gasit - dar in mare pericol de disparitie - in lumea satului romanesc de astazi, vor urca pe scena si trei prestigioase grupuri de muzici de traditie.
 
 
 
 
Biletele se gasesc in format electronic aici si in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
 
 
 
 

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram