BestMusic.ro » Concerte » Toulouse Lautrec / Expirat / 19.02

Toulouse Lautrec / Expirat / 19.02

Toulouse Lautrec / Expirat / 19.02
Expirat Halele Carol, Bucuresti Strada Doctor Constantin Istrati 1
19 Februarie 2020 // 40 LEI

 Aristocrati, ne revedem cu Toulouse Lautrec in Expirat pe 19 februarie.

Toulouse Lautrec descind din familii aristocrate. Ei au copilarit pe pajisti verzi si intinse in fata castelului si au crescut cu sunetul cornurilor de vanatoare si mirosul parfumurilor de contesa rumena in obraji. Desi predestinati studiului academic si educatiei alese, viata i-a aruncat in paturile cele mai carpite ale societatii. Influentati initial de Rene Pricetau si John Lewis Brown, ei si-au gasit drumul in mijlocul boemei rebele. Sunt obisnuiti ai localurilor de noapte, sunt pasionati de femei, absint si opium, scuipa in microfoane, gesticuleaza pe corzi in cabaret si, imbatati de succes, sparg fetele tobelor din localuri si se uita sub crinolinele fetelor.

Exprimandu-se lejer in engleza, franceza sau romana, Toulouse Lautrec au facut de la bun inceput deliciul topurilor indie, multe din piesele lor ajungand pe locul 1 la radiouri de profil – poate ati auzit „Te spun”, „Yesman” sau „Domino”. Au cantat la multe festivaluri de muzica (B’estfest, Peninsula Felsziget, Untold, Shine, Fete de la Musique) si au imbogatit sonor festivaluri de film (Shorts Up, Future Shorts, European Film Festival) si de literatura (in Ungaria, Polonia si Germania). Insa loc pentru muzica lor este oriunde: formatia a cantat intr-o masina (la lansarea Ford B-Max in 2012), la premiera unui film (Iron Man 3 in 2013), in padure, sali de opera, galerii de arta, intr-o ambulanta, pe o masina de pompieri sau, cel mai recent, pe un vapor (Rainbow Warrior al organizatiei Greenpeace, ancorat in Portul Constanta in mai 2019).

„X” este al patrulea album de studio Toulouse Lautrec, aparut in primavara lui 2019. La zece ani de activitate, grupul si-a rafinat abordarea artistica, mentinand bineinteles doza de impresionism de tenta franceza grefat pe o realitate romaneasca usor paralela care i-a consacrat inca de la primul album. „X” este rock’n’roll, este o declaratie artistica, este continuarea explorarii unor teme sociale aparute pe albumul anterior „Dejun pe iarba” din 2015. Insotit de un cupaj propriu de vin, realizat de Alira, albumul „X” este o experienta de la un capat la celalalt, livrata de un grup de notorii eroi renegati.

Site: http://www.toulouselautrec.ro/

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D