BestMusic.ro » Concerte » Tusnad Gastro Blues Fest 2020

Tusnad Gastro Blues Fest 2020

Tusnad Gastro Blues Fest 2020
Tusnad (Harghita) str. Ciucas nr. 66, Europe
03 Septembrie 2020 - 05 Septembrie 2020 // 25-185 LEI

 DESCOPERA! – valorile naturale si culturale...

GUSTA! – din preparatele traditionale...

INCEARCA! – activitati ce ofera trairi autentice...din destinatia ecoturistica Baile Tusnad si imprejurimile

Dupa indelungi consultari cu autoritatile si cei implicati, ne bucuram sa anuntam reprogramarea festivalului pentru weekendul 03-05 septembrie 2020. Evenimentul va avea loc in cort deschis (pentru a ne proteja de eventuala ploaie), amplasat pe terenul de fotbal din Baile Tusnad, str. Ciucas nr. 66, cu respectarea tuturor limitarilor si masurilor de protectie in vigoare la data desfasurarii.

Aflat la prima editie, festivalul are drept motor dorinta de a promova atat blues-ul, un gen muzical apreciat de publicul elitist, cat si zona ca destinatie de ecoturism si gastronomia locala. Programat initial pentru luna martie, Tusnad Gastro Blues Fest revine la inceput de septembrie cu mai multi artisti si un spatiu mult mai generos de desfasurare. Pentru inceput, conform legislatiei in vigoare, sunt disponibile doar 500 de abonamente, numarul lor putand fi suplimentat daca autoritatile o vor permite pana la 800.

Evenimentul reprezinta un concept unic datorita faptului ca, pe durata festivalului, mai multi bucatari profesionisti vor gati, timp de 3 zile, in 10 restaurante din statiune. Ca si tema a fost aleasa „redescoperirea gusturilor”, bucatarii putand sa dea frau liber imaginatiei si sa gateasca tot ceea ce doresc pe aceasta tema. In zilele de joi si vineri (03-04 septembrie 2020) de la ora 12:30 va avea loc prezentarea bucatelor care pot fi comandate de pofticiosi din cele 10 restaurante care ii gazduiesc pe maestrii bucatari. Pentru ca arta culinara sa fie desavarsita, delicatesele vor fi servite alaturi de vin bun oferit de partenerii nostri.  In cele 3 zile de festival vor fi prezentate vinuri dintre cele mai renumite regiuni viticole atat din tara noastra cat si din Ungaria. Punctul culminant va fi atins sambata (05 septembrie 2020) cand incepand cu ora 12:30 sunteti invitati la  expozitia culinara, unde peste 30 de feluri de mancare, extrem de apetisante, vor fi prezentate si servite contra cost.  Pofticiosii care ajung la Baile Tusnad trebuie sa stie ca retetele cele mai reusite pregatite  in cadrul festivalului vor fi incluse in meniul restaurantelor participante.

Ca urmare a situatiei generate de pandemia Covid 19, suntem nevoiti sa facem cateva modificari in ceea ce priveste biletele si abonamentele. Astfel:

1. Pretul unui abonament nou achizitionat pentru editia Septembrie 2020 este 185 lei. Bilete de o zi se vor gasi numai la intrare, in cazul in care nu se epuizeaza numarul de abonamente puse la vanzare online.

2. Posesorii de abonamente achizitionate in presale si sale, la pretul de 115 respectiv 145 lei, le pot folosi in septembrie 2020 fara alte costuri suplimentare. In cazul in care nu puteti ajunge in perioada 03-05 septembrie 2020 aveti posibilitatea de a solicita returnarea banilor. Va rugam sa anuntati pana cel tarziu pe 31 iulie 2020. Returnarea banilor se va face pana cel tarziu in 31 decembrie 2020.

3.  Posesorii de bilete de o zi achizitionate in presale sau sale le pot folosi in zilele pentru care au fost achizitionate astfel:

- biletele achizitionate pentru joi, 19 martie vor fi valabile joi, 03 septembrie

- biletele achizitionate pentru vineri, 20 martie, vor fi valabile vineri, 04 septembrie

- biletele achizitionate pentru sambata, 21 martie, vor fi valabile sambata, 05 septembrie

Aveti posibilitatea de a preschimba biletele de o zi in abonamente pentru editia din acest an sau sa solicitati returnarea banilor pana cel tarziu pe 31 iulie 2020.

4. Posesorii de abonamente in Blues Pavilion au posibilitatea de a le preschimba in abonamente normale platind diferenta pana la pretul initial de 145 lei, sau pot cere returnarea banilor pana cel tarziu pe 31 iulie 2020.

5. Ca urmare a regulilor impuse de autoritati, expozitia gastronomica nu va mai avea bilet de intrare si va fi doar cu vanzare. Posesorii de bilete achizitionate pentru martie 2020 vor primi la intrare un voucher pe care il pot folosi pentru achizitionarea unui fel de mancare (+ 1 pahar de vin) de la oricare dintre expozanti. Voucherul va fi valabil pentru o singura achizitie din cadrul expozitiei.

  Serile sunt dedicate blues-ului, cu participarea unor artisti importanti, atat din tara cat si din strainatate (SUA/BE/NL/HU/IT). Si cum blues-ul merge de minune cu un vin bun, va veti putea delecta si cu cate un pahar de vin oferit de partenerii nostri.

PROGRAM TUSNAD GASTRO BLUES FEST

Baile Tusnad | 03 - 05 septembrie 2020

03 septembrie 2020

12:30  Servirea si savurarea bucatelor preparate de maestrii bucatari

Locatia: Restaurantele participante

16:00 Degustare de vinuri

17:00 Concerte blues:

- CRISTI COPACIU BAND (RO/IT/HU)

- BERTI BARBERA & NICU PATOI (RO)

- RARES TOTU MIDNIGHT SUN  FEAT. DEAN  BOWMAN (RO/SUA)

- DEDE PRIEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAW (SUA/NL)

00:00 JAM SESSION (RO/BE/IT/HU/SUA/NL)

04 septembrie 2020

12:30  Servirea si savurarea bucatelor preparate de maestrii bucatari

Locatia: *Restaurantele participante

16:00 Degustare de vinuri

17:00 Concerte blues:

- MARCIAN PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE(RO)

- LESLIE WOLF (LACI FARKAS) & THE GROOVEMAKERS (RO)

- BLUESCORE (RO/SUA)

- CATFISH (BE)

00:00 JAM SESSION (RO/BE/IT/HU/SUA/NL)

05 septembrie 2020 

12:30 Expozitie cu vanzare a bucatelor preparate de maestrii bucatari

16:00 Degustare de vinuri

17:00 Concerte blues:

- FERNET BLUES COMPANY (RO)

- STONES FREE - OCHESCU/TOMASELLI/„CLOPO” (RO)

- AG WEINBERGER (RO/HU)

- NIGHTLOSERS (RO)

00:00 JAM SESSION (RO/BE/IT/HU/SUA/NL)

Locatia: CORT AMPLASAT PE TERENUL DE FOTBAL DIN BAILE TUSNAD  (str. Ciucas  nr. 66)

Prezinta:

ELIAS FERKIN

REDESCOPERA! GUSTA! INCEARCA!

Destinatia ecoturistica Baile Tusnad si Imprejurimile

blues, ecoturism si wellness

www.bailetusnad.eco

singurul lac vulcanic din sud-estul Europei: Lacul Sfanta Ana;

sute de izvoare de ape minerale pentru baut si imbaiat;

observatoare de urs realizate de unul dintre cei mai renumiti fotografi de natura din lume;

locul unde s-a reintors si castorul (Castor fiber);

mancare secuiasca ca la mama acasa;

portile de lemn si bisericile fortificate, simboluri ale culturii secuiesti;

multe optiuni de recreere activa.

Un eveniment initiat de Organizatia GeoEcologica ACCENT, cu sprijinul Primariei Baile Tusnad.
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D