BestMusic.ro » Concerte » Vienna Classic Christmas

Vienna Classic Christmas

Vienna Classic Christmas
Sala Palatului, Bucuresti Calea Victoriei
20 Decembrie 2019 // 100-200 LEI

 Spectacol extraordinar,11 ani de success in Romania in cadrul proiectului national Arta Contra Drog STRAUSS FESTIVAL ORCHESTRA VIENNA cu participarea extraordinara a sopranei Leontina Vaduva, 20 decembrie, Sala Palatului, ora 19.30

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al unsprezecelea an consecutiv in Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna detine de 42 de ani suprematia intre ansamblurile vieneze de acelasi gen. Fondata de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului in randurile ei cei mai de seama muzicieni. Recunoscuti pe plan internattional pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas” sutinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss. Pe 1 ianuarie, ca in fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra si in turneul din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. Violonist in ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat si condus Orchestra de camera „Musica Viva Wien” si a fost leader-ul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, in 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra". De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.

Stralucirea Orchestrei vieneze  va fi completata in acest an de o prezenta interpretativa remarcabila: soprana Leontina Vaduva. Cunoscuta publicului meloman national si international ca o solista de exceptie, soprana Leontina Vaduva a dat viata marilor eroine ale operei. Este fiica cantaretei de muzica populara Maria Ciobanu. A studiat la Conservatorul de Arta din Bucuresti cu Ileana Cotrubas, debutand in 1987 in rolul lui Manon din opera Manon de Jules Massenet pe scena Teatrului Capitol din Toulouse, in Franta. Ca una dintre cei care a primit Premiul de Opera Laurence Olivier , Leontina Vaduva a cantat adesea la Covent Garden, in Rigoletto (cu Ingvar Wixell si Jerry Hadley, 1989), Carmen (ca Micaëla, in 1991 si 1994) si Romeo si Julieta (1994).

In anul 2000, Vaduva a aparut pe scena cunoscutei Metropolitan Opera, pentru o serie de sase spectacole in La bohème (ca Mimì, cu Luis Lima). Soprana a cantat pe multe alte scene mari ale lumii, in orasele Buenos Aires, Barcelona, Köln, Paris Viena si altele.

Discografia ei include lucrari precum Rigoletto (1993), Les Contes d'Hoffmann (in rolul Antonia, alaturi de Roberto Alagna, dirijor Kent Nagano, 1994-96), La bohème (alaturi de Alagna, dirijor Antonio Pappano, 1995) si un album de arii de opera, sub bagheta lui Plácido Domingo (1997). Notabila este si o inregistrare video pe suport DVD a operei Romeo si Julieta, din nou cu Roberto Alagna, dirijata de Charles Mackerras, in regia lui Nicolas Joël (1994). In acest spectacol ne va incanta cu arii din opera marelui Johann Strauss.

Strauss Festival Orchestra Vienna va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, cuprinzand 11 orase, care va incepe pe  9 decembrie la Pitesti, sarbatorind 11 ani de success in Romania,si se va incheia pe 20 decembrie in Bucuresti la Sala Palatului.

Evenimentul face parte din Programul national cultural “Arta contra Drog” 2019, proiect derulat de Centrul International si pentru Drepturile Omului - CIADO Romania si Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film „Dracula”.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Info: 0722.408.143, 0745.171.770
Click pe o zi sau pe o luna
L M M J V S D