BestMusic.ro » Concerte » Watumi Festival & Fringe 2009

Watumi Festival & Fringe 2009

Watumi Festival & Fringe 2009
Brasov
22 Iulie 2009 - 26 Iulie 2009

Primul festival fringe din Romania, Watumi Festival & Fringe,se desfasoara in perioada 22-26 iulie, la poalele Tampei, in Brasov.

Ideea de `fringe` s-a nascut in 1947, din tupeul a opt trupe de actori, care au schimbat regulile jocului la elitistul Festival International de Teatru de la Edinburgh, urcand pur si simplu pe scena fara sa fi fost invitati.

Watumi reprezinta o desfasurare multi-culturala cu artisti si trupe veniti din toate colturile lumii.

Zeci de artisti din Romania, Franta, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Japonia, Turcia si-au anuntat prezenta. Si lista este deschisa.

Printre manifestarile artistice de la Watumi Festival & Fringe se numara concerte live, spectacolele de teatru, expoxitiile de arte plastice.

Mai bine de 30 de trupe de muzica vor urca pe scena, dintre care amintim The Amsterdams, Suie Paparude, Blazzaj, Pixels, Mes Quins, Ted Zepi, Rain District, Van Cramp, The Others, La Familia Rustika, Astorpia Tango Quintet - vor sustine concerte live in cele 5 zile ale festivalului.

Locatiile Watumi Festival & Fringe de anul acesta: Piata Sfatului, Cetatea Brasov, Bastionul Tesatorilor, Parcul Titulescu, Teatrul Dramatic `Sica Alexandrescu`, Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Canalul si Bastionul Graft, Turnul Alb si Turnul Negru, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Casa Negustorilor, Centrul Musashino, Centrul Cultural Reduta, Pietrele lui Solomon, alte piatete si locuri stradale special amenajate.

Watumi Festival & Fringe este organizat de Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor, infiintata din dorinta de a crea un climat benefic exprimarii valorilor culturale si artistice. Misiunea ASPA este aceea de a facilita, intermedia si de a pune in valoare interactiunea dintre om si arte, arhitectura, filozofie, ecologie, tehnologie si de a releva modul in care toate acestea relationeaza cu notiunea de oras. Obiectivul principal al ASPA este sa promoveze multiculturalitatea si sa sustina schimbul intercultural. ASPA colaboreaza cu artisti, ONG-uri, cu centre si institutii culturale.

Program concerte:

Miercuri, 22 iulie

Paula Seling in Piata Sfatului de la ora 21:00.

Joi, 23 iulie

Slove (Camerun)
babik’n’ghiud’em
Aneb si Optic Cluster & Ani Lumina
Astorpia Tango Quintet (Slovenia)
Eloize
Mauser
Blazzaj

Vineri, 24 iulie

SHOTY
HusH
S.I.M. (As I Am)
Bucharest AV
Aria Urbana
Mes Quins
The Pixels

Sambata, 25 iulie

White Ash
Van Cramp
Imago Mundi
The Others
L'Orchestre de Roche
The Amsterdams
Suie Paparude

Duminica, 26 iulie

747
Astero, ParadigmA
Tep Zepi
Audiogram
FusionCore
Rain District

Pentru celelalte programe culturale (teatru, fotografie, arte plastice), vizitati siteul watumi.ro.

Tags: festivaluri Brasov Watumi Festival & Fringe 2009

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram