BestMusic.ro » Connect-R » Biografie Connect-R

Biografie Connect-R

Connect-R

Connect-R, pe numele sau adevarat Stefan Mihalache, este un cantaret roman de muzica dance, desi debutul si l-a facut cu muzica hip-hop.

Artistul care se mandreste cel mai mult cu etnia sa rroma s-a nascut pe 9 iunie 1982, in Bucuresti. Si-a inceput cariera la varsta de 8 ani, cand a fost selectionar in grupul `Primavara`, dar nu in calitate de cantaret, cum v-ati fi asteptat, ci in calitate de dansator, acesta invatand toate tainele dansului modern.

Deja de la 15 ani, hip-hopul a devenit una dintre marile pasiuni ale lui Connect-R, acesta dedicandu-i mare parte din timp, ascultand muzica celor de la The Fugees, Jeru The Damaja, Nas, Non-Fiction, Wu Tang…

A intrat prima oara intr-un studio in 1997 cu ocazia inregistrarii primei sale piese numita Observ, de pe compilatia Real Hip-Hop. Aceasta a fost inregistrata alaturi de colegii din trupa fondata de el – Gigantii.

In 1999 a lansat o noua piesa, numita Operatie Pe Suflet Deschis, care a urcat pana pe locul 2 in top 50 la Radio Contact, in cel mai cunoscut si apreciat top muzical din Romania din acele vremuri.

In 2000, Connect-R a fondat Veritasaga, alaturi de Jivago, Preaetor si Dribbler.

Prima colaborare cu un nume mare din show-bizul romanesc a fost pentru meolodia Fara Nume, a trupei R.A.C.L.A.. Aceasta piesa a facut parte din albumul Plus Infinit al trupei R.A.C.L.A. La scurt timp dupa aceea a fost invitat sa faca din nou echipa pentru un alt album, numit Patratul Rosu. Tot atunci a inceput si cariera lui de producator muzical, compunand tot albumul R.A.C.L.A., numit Dexteritate.

Primul extras de pe albumul Dexteritate a fost piesa 2 in 1, care s-a bucurat de un videoclip in regia lui Marian Crisan, cel care mai tarziu avea sa devina castigatorul trofeului Palme D’Or! Al doilea extras de pe albumul Dexteritate a fost piesa O Lacrima Pentru Pamant, mesajul acesteia fiind unul social.

In 2006 Connect-R a facut un pas inainte in cariera sa muzicala, stabilind un record impresionant: in acel an el a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului – impreuna cu Arsenie el a reprezentat atunci Moldova in marea finala, cu piesa Loca.

Seria de recorduri nu s-a oprit aici, el fiind singurul artist care a avut 6 piese simultan in playlistul Radio 21!

Daca Dragostea Dispare – prima piesa romaneasca de pe YouTube a fost vizionata de nu mai putin de 1 milion de ori in cateva luni de la postare.

Printre artistii cu care a colaborat Connect-R de-a lungul vremii se numara Marcel Pavel, Paula Seling, DJ Project, Mandinga, Don Baxter, Delia, Alex, DJ Sava, DJ Chris Mayer, Sonny Flame si Anda Adam.

In 2007 Connect-R a hotarat sa revina cu un nou album. Artistul a lucrat la acest album doi ani si toate piesele pastreaza feeling-ul R&B fiind in acelasi timp o mixtura intre vechi si nou, intre hip-hop, r&b si soul. Albumul Daca Dragostea Dispare contine 16 piese, o parte dintre acestea fiind in colaborare cu Alex, Smiley, Don Baxter si Motzu. Piesa Daca Dragostea Dispare a fost prima piesa hip-hop care a rulat in heavy-rotation la radiouri, dupa 10 ani de pauza in care acest gen a lipsit de pe posturile nationale.

In octombrie 2008 a fost lansat videoclipul celui de-al doilea single extras de pe album: Nu-ti Pierde Dragostea. Videoclipul a fost unul de imagine, alb negru si a fost regizat de Iulian Moga si Florin Botea.

Urmatorul pas al lui Connect-R in cariera lui solo a fost realizarea piesei Burning Love, cea care urma sa devina hitul anului 2009 si sa stationeze o perioada buna pe prima pozitie a Nielsen Music Chart, barometrul de masurare a difuzarilor radio si tv!

Urmatorul single al lui Connect-R a fost piesa Murderer, care a fost lansata la inceputul lunii ianuarie si continua ceea ce a inceput Burning Love, pastrand sound-ul piesei precedente, impingand insa “povestea” putin mai departe.

In februarie 2010 a participat impreuna cu Anda Adam, la Selectia Nationala pentru Eurovision. Piesa acestora – „Surrender”, o piesa cu sound occidental, a primit voturile majoritatii in sondajele online, insa in clasamentul juriului s-a situat pe locul 7, dintr-un total de 16 piese.

A infiintat casa de productie Rappin’ On Production, facand echipa cu Chris Mayer si Nick Kamarera. La usa Rappin’ On Production au batut multi artisti in cautare de hituri, astfel ca multe piese care se gasesc pe posturile de radio si TV au trecut macar pentru cateva versuri pe la studioul lui Connect-R. Echipa Rappin’ On se ocupa de inregistrare audio, productia pieselor, compozitie, orchestratie, mixaj, masterizare, restaurare, etc.

La inceputul lui 2011, Connect-R a lansat singleul Ring The Alarm.

Comentarii Connect-R