BestMusic.ro » Constantin Draghici » Biografie Constantin Draghici

Biografie Constantin Draghici

Constantin Draghici

Constantin Draghici (19 ianuarie 1932 in Bucuresti) este un solist vocal, compozitor si orchestrator. Inca din timpul liceului pe care il urmeaza la Cluj-Napoca este remarcat de Livia Pop, profesoara sa de canto. In 1953 este angajat timp de trei ani in Ansamblul Doina al Armatei.

In 1956 se intoarce in Cluj Napoca si se angajeaza in Corul Operei iar in 1957 intra la Conservator. Interpreteaza roluri in operele si opretele stagiunilor clujene. Este remarcat de Ion Dacian si vine la invitatia acestuia la Bucuresti. Din 1960 face parte din Ansamblul Teatrului de Stat de Opereta din Bucuresti. Isi continua studiile la Conservatoul „Ciprian Porumbescu” pe care le termina in 1962.

Abordeaza si muzica usoara de estrada. In 1961 debuteaza la televiziune cu piesa Nu esti de vina tu de Enrico Fanciotti. Piesa va fi inregistrata pe un disc impreuna cu o alta melodie intitulata Gelozia. Este o prezenta constanta a emisiunilor realizate de Valeriu Lazarov si Alexandru Bocanet.

In 1962 obtine Medalia de Bronz la Festivalul Tineretului de la Helsinki cu melodii compuse de Nicolae Kirculescu si Henri Malineanu. In 1967 obtine premiul al III-lea la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia cu compozitia proprie N-ar trebui. Alaturi de Teatrul Constantin Tanase face turnee in Franta, Germania, Italia, Rusia, Polonia, Bulgaria. Inregistreaza pentru case de discuri din Germania (Amiga, Show, BASF). Participa la inaugurarea canalului german de televiziune in culori. Alaturi de teatrul Ion Vasilescu face turnee in Israel. Isi petrece o buna perioada din viata in SUA.

In 1982, in urma unui contract la Town Hall, New York, i se ofera un angajament pentru inca un an. Canta in programe de night club, musicaluri. In Los Angeles colaboreaza cu Margareta Paslaru si cu formatia lui Radu Goldis. iar in 1990 se intoarce in tara si sustine recital la Festivalul Mamaia. In perioada 1992-1995 se stabileste in Germania si apoi revine in Romania.

Sursa: Wikipedia

Comentarii Constantin Draghici