BestMusic.ro » Costel Busuioc » Biografie Costel Busuioc

Biografie Costel Busuioc

Costel Busuioc

Costel Busuioc s-a nascut la 21 octombrie 1974, in comuna Tomesti, judetul Iasi, intr-o familie numeroasa. Constantin si Georgeta Busuioc aveau de ingrijit 10 suflete.

La 14 ani a hotarat sa paraseasca satul copilariei sale pentru a-si lua destinul in propriile mani.

A lucrat pe la diverse familii din Timis, ca baiat bun la toate, ingrijea animalele, mergea cu ele pe camp, mai facea curat prin curtile oamenilor. Cand a mai crescut, s-a angajat la CFR, unde spala vagoane, apoi in diverse alte locuri, unde era platit doar cu cativa banuti, cat sa poata manca in fiecare zi.

Un preot l-a invatat sa scrie si sa citeasca dupa Biblie. Este cavaler in „Oastea Domnului" si, inca de pe vremea in care canta pe la bisericile din satele maramuresene, acolo unde a cunoscut-o si pe sotia sa, Daniela, spera sa urmeze studii muzicale si poate, cine stie, chiar sa apara intr-o buna zi pe o scena mare.

Inainte de a pleca din Romania, Costel lucra ca maseur la azilul de batrani din Ceacova, o comuna de langa Ghilad. A visat multe, dar le-a amanat pe toate pentru „intr-o buna zi", atunci cand banii, si-a promis el, nu vor mai fi o problema. La 24 de ani, a cunoscut-o pe Dana, de care s-a indragostit si pe care a curtat-o trei luni inainte de a fi sigur ca vrea sa o ia de sotie.

Cunoscutii lui Costel spun ca oricine a fost vreodata de fata cand canta Costel Busuioc a izbucnit in lacrimi. Nu trebuie sa ai cine stie ce educatie muzicala si nici sa fii vreo fire sensibila.

Vocea lui te racaie asa, pe dinauntru, si scoate din tine tot ce ai ascuns. De aceea, mai toata lumea il striga Pavarotti. De-a lungul timpului, multi au fost cei care au ascultat glasul lui Costel si a inceput sa primeasca invitatii, intai pentru mici scenete la caminul cultural din comuna, apoi chiar la Opereta din Timisoara. Desi i-au recunoscut talentul, nu l-au putut angaja pentru ca nu avea studii.

L-a auzit, la un moment dat, un mare profesor de la Viena, care i-a oferit o bursa de trei luni, sa invete canto temeinic. Din pacate, chiar atunci sotia lui a avut niste probleme de sanatate si nu s-a putut duce. Daca ar fi avut bani sa lase acasa si sa plece, probabil ca altul ar fi fost destinul lui.

In urma cu doi ani, Costel a ajuns in Spania, ajutat de un cumnat. Familia lui locuieste inca in Ghilad, judetul Timis, in casa unei batrane, pe care sotii Busuioc au convenit sa o ingrijeasca in schimbul casei. Sotia lui Costel, Dana, a ramas in tara, cu cei patru copii: fata cea mare, Tabita, are acum 8 ani, baietelul, Daniel, are 7 ani, Sara are aproape 4 ani, in timp ce mezina, Rebecca, a implinit 1 an si 8 luni.

La Madrid, Costel a fost angajat de un om de afaceri spaniol, in constructii. Canta lucrand, canta mergand pe strada, oriunde ar fi Costel canta si asa l-a mai auzit lumea. Intr-o zi, cand facea ciment la betoniera, canta asa de tare ca se auzea in tot cartierul si vecinii au chemat televiziunea. Atunci `a debutat` Costel pe micile ecrane spaniole, la TV1 Spania. L-au numit `Un Pavarotti zidar`, `Zidarul tenor`.

In urma cu un an, Costel a fost solicitat sa-i faca masaj unei romance, care, la randul ei, munceste de sase ani in Spania, fie la retusuri de haine intr-un magazin, fie contabilitate, iar dupa-amiaza „tine si un copil din bloc".

Familia acestei a fost socata, atunci cand Costel Busuioc le-a cantat cantece religioase. S-au gandit pe loc ca trebuie sa faca ceva ca lumea sa auda vocea lui. Intr-o buna zi, au auzit anuntul la televizor: se cautau concurenti pentru emisiunile „Tiennes un talento" si `Hijos de Babel` (fii lui Babel). L-au inscris, prin telefon, la ambele emisiuni. A luat castingul la primul, apoi a fost la celalalt si l-a luat si pe acesta, dar a ales Hijos de babel.

Sursa: TVR