BestMusic.ro » Costi Ionita » Biografie Costi Ionita

Biografie Costi Ionita

Costi Ionita

Costi Ionita, cantaret, compozitor si producator roman, s-a nascut la data de 14 ianuarie 1978, in Constanta.

Parintii lui Costi Ionita i-au simtit talentul icna din frageda copilarie, asa ca la varsta de 6 ani l-au inscris in `Clubul Pionierilor` din Constanta.

Sase ani mai tarziu, Costi Ionita facea parte din taraful clubului, avandu-l ca profesor pe Ion Radulescu.

Costi Ionita este absolvent al Scolii de Muzica din Constanta, sectia percutie si pian si al Scolii Populare de Arta din Constanta, sectia acordeon si canto.

In adolescenta a intrat la Liceul de Informatica `Ovidius`. Acolo a pus bazele primei sale trupe rock: Agatha.

Apoi, impreuna cu Dorin Topala si Laura Mihaila (soprana la Filarmonica din Constanta) a format trupa dance Valahia.

In 1998, cu ocazia Festivalului de Muzica Usoara Mamaia, Costi Ionita il descopera pe Mihai Traistariu. L-a cooptat si pe el in trupa, astfel ca formula de la acea vreme era: Costi - Dorin - Mihai si Laura.

Aceasta din urma n-a rezistat prea mult timp in grup si a decis sa-i paraseasca pe baieti.

Trupa Valahia a cunoscut un succes incredibil la acea vreme cu piese precum `Banii si fetele` sau `La mare, la soare`.

Din cauza unor neintelegeri in sanul formatiei, Costi Ionita a decis sa se retraga din proiect si sa se ocupa de partea de productie pentru alti artisti.

Costi Ionita a infiintat trupa Exotic, iar apoi a compus prima `manea` - `Femeia te iubeste`. Pentru ca nu o putea canta el, le-a dat-o unor baieti. Asa a aparut L.A., unul dintre cele mai de succes banduri din Romania.

Numele lui Costi Ionita a fost mereu controversat. Pe de o parte erau manelele, pe de alta parte era muzica pop si dance. Cel mai notabil eveniment din acest punct de vedere este participarea artistului la selectia nationala Eurovision 2006. Atunci, un anume Umberto Tomassi facea furori cu patru melodii din cele 24 alese de juriu.

Nimeni nu stia ca Umberto Tomassi era de fapt Costi Ionita. Intr-un final, Costi Ionita a explicat ca daca s-ar fi inscris in consurs cu numele sau real, nu ar fi fost luat in considerare, din cauza asocierii cu genul manelistic.

In 2008, Costi Ionita a format o noua trupa de maxim succes. Este vorba despre Blaxy Girls.

In 2009, Costi Ionita formeaza proiectul Sahara, alaturi de bulgaroiaca Andrea Teodorova.

In primavara lui 2010, Costi Ionita a lansat primul sau feat cu un artist international: Sahara ft Shaggy & Bob Sinclar - I Wanna.

In primavara lui 2011 a lansat al doilea feat cu Shaggy - Champagne.