BestMusic.ro » Craig David » Biografie Craig David

Biografie Craig David

Craig David

Artistul Craig David era doar un adolescent pe vremea cand cucerise toate topurile britanice. Nativul din Southampton era pasionat de muzica hip-hop cu tenta funk si avea un talent de invidiat la scrierea versurilor. Inspirat din muzica artistilor Terence Trent D’Arby, Sisqo si Donnell Jones, tanarul a inclus in creatiile sale arta, cultura si istoria.

Nascut Craig Ashley David pe data de 5 mai 1981, cantaretul a lucrat la un post de radio local si a frecventat cluburile selecte, mixand muzica de buna calitate. S-a imprietenit cu Mark Hill de la Artful Dodger si a participat la un concurs de creatie literara pe care l-a si castigat. A contribuit la productia unor melodii – „I’m Ready” si „Wonderful Tonight ale lui Damage – si a remixat piesa „Human” interpretata de Human League. „Rewind” a fost un alt succes extraordinar care a demonstrat o modificare in stilul abordat. In ciuda asemanarilor cu Stevie Wonder, Faith Evans si R. Kelly, muzica lui surprinde prin originalitate si caldura. Craig si Hill au inceput sa lucreze impreuna la postul de radio Capital. Cantaretul a lansat melodia „Fill Me In”, ajunsa pe locul 1 in vara lui 2000. David era cel mai tanar artist ajuns pe primul loc in top; avea doar 19 ani.

A semnat un contract cu Wildstar Records in Marea Britanie, lansand „Re-Rewind” si „7 Days”. A comercializat volume in peste 3.5 milioane de exemplare si s-a facut remarcat in intreaga lume. „Born To Do It” a cucerit atentia tuturor.

Desi a castigat trei premii la spectacolul MOBO, Craig a plecat cu mana goala de la British Awards 2000. A fost nominalizat la sase diplome dar nu a reusit sa castige niciuna din cauza promovarii slabe. Artisti precum Elton John, U2 si Robbie Williams si-au manifestat nemultumirea in ceea ce priveste nerecunoasterea cantaretului pentru talentul sau. Popularitatea lui a inceput sa creasca dar partile negative nu au intarziat sa apara. Craig a fost amenintat cu moartea de nenumarate ori. Totusi, albumul „Born To Do It” a continuat sa se vanda in destul de multe exemplare. A incheiat un contract cu Atlantic si a continuat sa domine intreaga industrie muzicala. Missy Elliott, Beyonce Knowles si Usher s-au declarat fani.

2002 a fost incarcat de evenimente. Craig a revenit in atentia publicului cu „Slicker Than The Average”, promovand melodii precum „What’s Your Flava?” si castigand pozitii importante in topuri.


Comentarii Craig David