BestMusic.ro » Cristian Pomohaci » Biografie Cristian Pomohaci

Biografie Cristian Pomohaci

Cristian Pomohaci

Parintele Cristian Pomohaci, de asemenea interpret de muzica populara si religioasa, s-a nascut in 1969, in Rebrisoara, Bistrita Nasaud, in satul lui Rebreanu si al lui Cosbuc.

Cristian Pomohaci a urmat liceul `George Cosbuc` din Cluj, iar apoi a dat admiterea la Bucuresti si a intrat la Facultatea de Turism si Comert Exterior.

Fiind pasionat de muzica populara, a fost sfatuit sa urmeze cursurile Conservatorului, asa ca, s-a inscris la sectia Bizantinologie, urmand in paralel cele doua facultati.

In aceasta perioada, Cristian Pomohaci a cantat la diferite spectacole si a inregistrat numeroase casete cu muzica populara, devenind unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de muzica populara din Ardeal.

In 1991, s-a prezentat la Festivalul de Muzica Populara `Maria Tanase` din Craiova.

`Am mers acolo tanar si nestiutor si am luat premiu. Am cantat `Boii trag, brazda se-ntoarna`. Am fost laureat si am ajuns cumva in ochii celor de la Electrecord. M-au chemat sa inregistrez un LP. Era lucru mare, la 20 de ani, sa faci asta`, rememora Cristian Pomohaci intr-un interviu pentru presa locala.

In 1995 Cristian Pomohaci s-a inscris la Teologie, tot in Bucuresti. Desi erau 8 pe un loc, a intrat al 13-lea.

Casetele de muzica populara ale lui Cristian Pomohaci se vand foarte bine, dar si CD-urile parintelui Pomohaci sunt cautate:`Cantari religioase` si `Pricesne`.

Stilul sau nu spune auditoriului ca interpretul este preot. Parintele Pomohaci canta asa cum stim ca trebuie cantate pricesnele: firesc, natural, degajat. Fara intentii de nu mai stiu ce performante vocale, ci cu smerenie si sinceritate.

La spectacole, parintele Cristian mai participa doar cand primeste binecuvantarea Arhiepiscopului de Alba Iulia.

Parintele Cristian Pomohaci este parohul de la Mosuni din toamna anului 1999.

In sat, cel putin jumatate din locuitori apartin cultului reformat, dar intotdeauna biserica ortodoxa e plina de oameni. Pentru ca, de cand a venit in acest loc parintele Cristian, la fiecare Sfanta Liturghie participa sute de credinciosi din intreaga tara.

Cand nu slujeste in Biserica si nu se afla pe vreo scena sau prin vreun platou de televiziune, parintele Cristian Pomohaci se ocupa cu oieritul.

`Cand ies din Sfanta Biserica, vreau sa va spun ca oile sunt mangaierea mea`, marturisea Cristian Pomohaci la un targ.

Pentru videoclipuri cu Cristian Pomohaci, click aici.

Comentarii Cristian Pomohaci