BestMusic.ro » Cristina Rus » Biografie Cristina Rus

Biografie Cristina Rus

Cristina Rus

Cristina Rus, cantareata de muzica pop, s-a nascut pe data de 20 iunie 1981 in Cluj, Romania.

Cristina a lucrat ca model inca de la varsta de 14 ani pentru creatori romani renumiti precum Zina Dumitrescu, Catalin Botezatu, Ingrid Vlasov.

Pasionata de muzica, Cristina Rus a inceput sa cante de la 15 ani. A studiat muzica la Scoala de Arta din Cluj, sectiunea canto. Cariera muzicala si-a inceput-o ca solista in trupa Sing Sing BB, trupa fiind compusa de inca doi baieti. Apoi a fost solisa in alta trupa- Desperado, unul dintre baietii care faceau parte din trupa devenindu-i apoi iubit.

Adevarata consacrarea muzicala a venit in 2001, atunci cand a intrat in trupa Blondy alaturi de Andreea Banica.

Dupa patru ani de succese pe linie, Cristina Rus si Andreea Banica au decis sa-si continue cariera muzica separat. Printr hiturile Blondy se numara 'Te-am Iubit', 'Ai gresit' si 'Nu meriti dragostea mea'.

Dupa despartirea de trupa Blondy, Cristina Rus a urmat o cariera solo. In 2006, a lansat primul album solo, intitulat 'On noua viata', cu lead singleul 'Viata mea'.

De-a lungul carierei sale a pozat intr-o serie de reviste, dintre care cel mai incendiar pictorial a fost cel din revista High Life unde a pozat goala.

In vara lui 2009, Cristina Rus a facut marele pas, s-a casatorit cu Dragos Baltescu. In primavara lui 2010, Cristina Rus a nascut un baietel, pe care l-a botezat tot Dragos.

Pentru sarbatorile de iarna din 2010, Cristina Rus a decis sa le faca un cadou muzical fanilor ei. A lansat abumul de colinde 'Cele Mai Frumoase Colinde'.

In primavara lui 2011, Cristina a anuntat ca vrea sa-si schimbe genul muzical, abordand jazz-ul.

'Proiectul este potrivit cu noua mea stare de spirit. Ma regasesc in stilul Dianei Krall si cel mai bine asta ma vad facand. Am gasit deja oamenii de care aveam nevoie, profesionisti in muzica simfonica. Chiar daca voi avea mai putine concerte, vor fi concerte de top, in care interpretarea mea va fi alta. Va fi un proiect deosebit si singular si cred ca poti exista ca artist si fara a fi pe prima pagina, cu conditia sa iti placa ce faci', a declarat Cristina Rus.