BestMusic.ro » Cuantune » Biografie Cuantune

Biografie Cuantune

Cuantune

Proiectul de Nu-jazz Cuantune a luat nastere in primavara lui 2010, prin mintile creative a doua personalitati total diferite. Aceste diferete au fost de fapt elementele necesare apropierii celor doi, care si-au pus mai apoi amprenta distinctiva in compozitiile lor muzicale.

Cruxfader si Elizabeth sunt cei doi compozitori din spatele Cuantune, avand alaturi in show-urile live muzicieni precum Andreas Aron (bas electric / contrabas) si Alexandru Olteanu (pian).

Cruxfader a inceput sa compuna inca de la varsa de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptopului, platanelor, mixerului si a clapei, a invatat singur teorie muzicala, experimentand cu ritmuri si sound-uri prin numeroase colaborari cu artisti din zona underground hip-hop si soul, atat si Romania, cat si din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani. Descoperindu-si pasiunea comuna pentru muzica, in speacil pentru muzica jazz, Cruxfader si Elizabeth s-au hotarat sa cante impreuna si au pus bazele proiectului Cuantune.

Elizabeth, und dintre cele mai bune voci de jazz a noii generatii, a fost influentata muzical, inca din copilarie, tatal ei cantand la acordeon, iar bunicul la saxofon. A luat primele lectii de pian la varsta de 7 ani, a studiat canto-ul clasic, insa dragostea pentru muzica jazzz a convins-o sa se dedice total acestui stil, in prezent studiing jazz-ul vocal.