BestMusic.ro » Daniela Condurache » Biografie Daniela Condurache

Biografie Daniela Condurache

Daniela Condurache

Daniela Condurache este o interpreta de muzica populara din Romania.

Indragita pentru vituozitatea cu care isi reprezinta originea, Daniela Condurache s-a nascut pe data de 23 mai 1962 in localitatea Stancesti, judetul Botosani.

Ivita pe lume la doi pasi e Ipotesti, locul copilariei lui Mihai Eminescu, pastratoare a traditiei, tributara regulilor portului popular dar, in acelasi timp, o prezenta cu totul aparte, iesita din tiparul obisnuitului traditional moldovenesc, Daniela Condurache mai adauga ceva, un ceva care ofera farmec firii sale impunatoare: graiul cules din Stancesti, vorba fara stridente, desi pur populara, fara a obosi, fara a suna fals sau fortat.

Daniela Condurache a cucerit de multi ani publicul din Romania, la care se adauga, negresit, romanii din diaspora, pe care solista de muzica populara i-a bucurat de nenumarate ori cu melodiile nascute in nordul Moldovei, pe meleagurile Botosanilor.

Daniela Condurache este una dintre cele mai agreabile prezente in mass-media, indiferent ca este vorba despre presa scrisa sau ecranele TV.

Manifestand intelegere fata de public, indiferent de categoria sociala sau de preferintele muzicale, solista botosaneana isi dezvaluie deopotriva melodiile si buna-dispozitie.

Bucuria de a canta, de a se intalni cu publicul, de a crea momente unice, fac din Daniela Condurache o solista de valoare a nordului Moldovei si nu numai, avand rolul de a mentine si a promova folclorul autentic, curat, in vremuri schingiuite de numeroase incercari de vulgarizare a cuvantului si a muzicii sale.

Daniela Condurache a cantat si canta alaturi de Orchestra Populara Rapsozii Botosanilor si s-a alaturat Ansamblului Folcloric al Ministerului Admninistratiei si Internelor.

In virtutea acestei apartenente, solista a fost avansata in grad, Daniela Condurache devenind, astfel, agent-sef principal, cel mai mare grad pe care il poate primi un agent de politie.

Daniela Condurache este si cetatean de onoare al comunei Mihai Eminescu.

Cat priveste repertoriul cantaretei, amintim melodii indragite precum Haida, haida, mai, Mihai, La gardu cu hartapele, Frunza Verde si-o Fraguta, Unde-i joc, Hai,flacai, din toata tara, Polcuta, etc.

sursa: stiri.botosani.ro

Adelina Dobrin

Comentarii Daniela Condurache