BestMusic.ro » David Bisbal » Biografie David Bisbal

Biografie David Bisbal

David Bisbal

Bisbal s-a nascut pe 5 iunie 1979 in Almeria, Spania fiind mezinul unei familii cu 3 copii. A iubit muzica de mic copil, dar abia la varsta de 18 ani a devenit interesat cu adevarat de ea. Si-a abandonat studiile pentru a lucra intr-o pepiniera.  Acolo sefa lui, descoperindu-i talentul, l-a incurajat sa dea o auditie pentru o orchestra pe nume Orquesta Expresiones.

Abia in anul 2001 a avut ocazia de a castiga simpatia publicului, participand la concursul “Operacion Triunfo”, concurs in urma caruia finalistul trebuia sa participe la festivalul Eurovision 2002. Desi nu a castigat concursul, s-a numarat printre cei trei finalisti alaturi de Rosa si David Bustamente. A participat la concurs cu piesele “Mienteme”, “El alma en pie” si “Corazon Latino”.  David Bisbal si Chenoa, o alta concurenta (cea care urma sa-i devina mai tarziu logodnica), au fost singurii ramasi nenominalizati pentru parasirea concursului.

David Bisbal s-a afirmat atat prin calitatile sale vocale deosebite, cat si prin energia, pasiunea si talentul cu care se daruia publicului. Tot in 2002, primul disc “Corazon Latino”, l-a transformat pe tanarul artist intr-unul din cei mai cunoscuti cantareti ai muzicii latino. Acest album i-a adus ulterior 80 de concerte in toata Spania, si a fost vandut in 1.500.000 de exemplare in toata lumea. 

In februarie 2004 a aparut “Buleria”, cel de-al doilea album, care a fost vandut in aproximativ 1.000.000 de exemplare in Spania si 300.000 in America. A fost la fel de bine apreciat si cotat ca si primul lui album, castigand un CD de diamante ( fiind CD-ul numarul 1 al anului 2004).

Primul lui DVD "Totul pentru voi", inregistrat in timpul turneului spaniol si american, a fost lansat in martie 2005 si a fost de asemenea cel mai bine vandut DVD atat in Spania cat si in America. 

Cu cel de-al doilea album, David Bisbal a sustinut 114 concerte in 15 tari. Dupa Spania, au urmat Chile, Mexic, Statele Unite, Puerto Rico, Argentina, Venezuela si altele. Turneul care s-a desfasurat sub numele de “Buleria Tour” a adunat doar in Spania nu mai putin de 600.000 de fani.  

A triumfat si la “Grammy Latinos 2003″ fiind premiat pentru cel mai bun debut si a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun album pop” cu albumul “Corazon Latino”.

Pe actuala logodnica a cunoscut-o in aeroportul din Miami, fiind nedespartiti de atunci decat din motive strict profesionale. 

In februarie 2007 "Silencio” era pe primul loc in clasamentul celui mai ascultat post de radio, Los 40, pentru a doua saptamana consecutiva. 

Tot in aceeasi perioada, David Bisbal a filmat videoclipurile pieselor  “Amar es lo que quiero” si “Silencio”.

Incepand cu data de 3 octombrie 2007, albumul “Premonicion” a fost disponibil catre public. Cd-ul cu albumul contine 12 piese noi si 2 remixuri. 

Pe data de 9 octombrie, D.Bisbal si-a lansat ultimul sau album in fata a 300 de persoane din lumea muzicala si mass-media. In timpul prezentarii, a primit 5 discuri de platina pentru vanzarea record a 400.000 de discuri in numai o saptamana in Spania. Premiul i-a fost inmanat de catre presedintele Vale Music, Ricardo Campoy.

Duminica 29 octombrie2007, David Bisbal a sustinut un concert pe stadionul Arena din Miami. El le-a prezentat celor peste 15.ooo de spectatori albumul “Premonicion”. David Bisbal a primit pentru acest album 5 discuri de platina.

In 2006, David Bisbal a cantat `Let’s Make History` alaturi de Joana Zimmer. Acest cantec este soundtrack-ul filmului german “Die Lufbrucke” (”The Air Bridge”). 

In Decembrie 2008, aflat pentru prima data in Romania pentru a sustine un concert, cantaretul spaniol David Bisbal a vrut sa se bucure si el de muzica romaneasca. Dupa spectacolul sustinut sambata seara la Sala Palatului, cantaretul spaniol a rugat conducerea restaurantului sa il cheme de acasa pe Nelu Ploiesteanu. Cantaretul spaniol a avut si cativa invitati, printre care si Mihaela Tatu. Nelu Ploiesteanu si taraful lui s-au bucurat de invitatia pe care au si onorat-o. 

David Bisbal a sustinut pe  25 aprilie 2009 un concert caritabil in orasul sau natal, Almeria, pentru a ajuta un copil in varsta de 4 ani, pe nume Juanma. Acesta suferea de sindromul Alexander, o boala rara. Toate costurile de productie pe care le presupune organizarea spectacolului au fost suportate de serviciul public Ayuntamiento de Roquetas de Mar, precum si de insusi David Bisbal.  

In luna aprilie 2009 David Bisbal le-a dat in judecata pe cele doua femei care au incercat sa-l santajeze dupa ce au extras materiale din contul sau de e-mail. Cantaretul a cerut despagubiri in valoare de 1.5 milioane de euro. Pe 4 mai David Bisbal a retras plangerea fara a mai avea vreo pretentie de la cele doua femei.

Tot in aprilie 2009, pe 24,  fiind un mare amator de sport si unul dintre cei mai apreciati artisti spanioli, David Bisbal a primit din partea producatorului de biciclete Giant cel mai nou model de mountain bike la acea ora  - un Trance X.0 full suspension, in valoare de 7.700 de dolari.

Pe 8 Septembrie 2009 David Bisbal a lansat videoclipul "Esclavo de sus besos", ce promova albumul "Sin mirar atras", programat sa fie lansat pe data de 20 octombrie. Videoclipul "Esclavo de sus besos" a fost filmat pe data de 13 august, sub indrumarea regizorului mexican Angel Flores. 

Pe 21 Octombrie 2009, "Sin Miras Atras", a fost rasplatit cu dublu Disc de Platina, la doar cateva ore dupa lansare. David Bisbal, a primit un cadou neasteptat de la o companie aeriana. Aceasta si-a botezat unul dintre avioane cu numele cantaretului. 

Pe 09 Noiembrie 2009 cantaretul a fost numit "Espanol Universal de las Artes 2009".

In Ianuarie 2010 cel de-al patrulea album al cantaretului David Bisbal, "Sin Miras Atras", a fost votat Discul Anului 2009 de catre telespectatorii televiziunii TVE.

In februarie 2010, David Bisbal a devenit tatic cu acte in regula. Pe 15 februarie, logodnica lui, Elena Tablada a nascut o fetita pe care o cheama Ella Bisbal Tablada.