BestMusic.ro » David Bowie » Biografie David Bowie

Biografie David Bowie

David Bowie

David Robert Hayward-Jones este numele adevarat al cantaretului, producator si compozitor de origine britanica David Bowie. Acesta s-a nascut la data de 8 ianuarie 1947, in Brixton, Londra.

Artistul britanic este prezent pe scena muzicala de foarte mult timp, de aproape cinci decenii, el fiind cunoscut pentru vocea sa distincta si pentru profunzimea intelectuala a muzicii sale.

Nascut David Jones, el si-a schimbat numele in Bowie, in anii 1960, pentru a evita confuzia cu bine-cunoscutul in acel moment, Davy Jones (solist al trupei The Monkees). D

avid Bowie a cochetat cu multe stiluri diferite de muzica, fara a avea initial succes comercial, dar si cu alte forme de arta.

Anul in care Bowie a cunoscut succesul este 1969, an ce coincide cu prima calatorie pe Luna. La baza acestui succes a stat piesa "Space Oddity", deoarece sensul literal al versurilor se refera la un astronaut care se pierde in spatiu. BBC a promovat cantecul involuntar, prin folosirea acestuia la raspandirea vestii despre aselenizare. Dupa succesul rasunator inregistrat cu aceasta piesa, David Bowie a inregistrat doua albume, dar acest lucru nu l-a ajutat prea mult.

Cariera lui parea sa urmeze din nou un traseu descendent, dar in anul 1972 apare pe piata un album conceptual, intitulat  "Ziggy Stardust".   "Ziggy Stardust" a fost urmat de inca doua albume, realizate in aceeasi maniera, avand un subiect central-de analiza si teme futuriste. Nu i-au fost straine de abordare nici temele contemporane, cum ar fi confuzia, distrugerea provocata de euforia succesului sau pericolele inerente din viata unei vedete. Artistul pare sa fi inteles foarte bine lumea in care traia, mai ales ca in acea perioada devenise consumator de droguri.

In 1975 acesta se intoarce la 180 de grade si produce un alt gen de muzica. Acum iese pe piata cu albumul "Young Americans". Pe acest album se regaseste primul lui hit, piesa "Fame".

Catre sfarsitul anilor ''70, David renunta la viciul drogurilor, ceea ce coincide cu o alta directie muzicala.

Desi muzical nu pare sa mai aiba cine stie ce impliniri, pe plan actoricesc acesta va inflori in anii 1980.

Ultimul album inregistrat de britanic dateaza din 2003 si, se intituleaza "Reality".

Comentarii David Bowie