BestMusic.ro » David Bowie » BBC vrea sa inchida 6 Music. David Bowie: ar fi o mare pierdere

BBC vrea sa inchida 6 Music. David Bowie: ar fi o mare pierdere

BBC vrea sa inchida 6 Music. David Bowie: ar fi o mare pierdere

David Bowie a reactionat puternic la decizia BBC de a inchide postul 6 Music.

Statia BBC 6 Music e vazuta ca o platforma cheie pentru promovarea trupelor mai putin cunoscute si ne-comerciale din muzica pop/rock.

Are 700.000 de mii de ascultatori saptamanal si emite din 2002, insa conducerea BBC intentioneaza sa inchida postul pentru a redirecta parte din bugetul sau catre crearea unui alt tip de continut.

Reactia muzicianului David Bowie la posibila inchidere a BBC Radio 6 a aparut pe site-ul sau oficial: "ar fi o mare pierdere pentru noii artisti.”

Si La Roux a avut ceva de spus: "Daca scapati de 6 Music, imi pierd toata increderea in industria radio. E singurul post pe care-l pot asculta fara sa-mi vina sa-l inchid la fiecare cinci minute.”

Pana si festivalul Glastonbury ii indeamna pe consumatorii de muzica sa scrie la BBC pentru a salva 6 Music, in vreme ce pe Facebook 100.000 de oameni s-au inscris in grupul "Save BBC 6 Music”.

Reprezentanti ai industriei muzicale au scris directorului BBC ingrijorati de decizia inchiderii 6 Music. Florence & The Machine au devenit faimosi gratie acelui post de radio si au castigat luna trecuta un important premiu Brit.

Nici un alt post de radio nu e comparabil ca importanta si profunzime in ceea ce priveste muzica noua – spun sefii Asociatiei Muzicii Independente.

Planurile BBC cuprind si inchiderea a jumatate din site-urile companiei, precum si reteaua radio BBC Asian.
Mai multe stiri despre: BBC 
Publicat pe 03 Martie 2010 , de Tiberiu Crisan

Adauga un comentariu