BestMusic.ro » David Bowie » Nokia se lanseaza pe piata download-ului muzical

Nokia se lanseaza pe piata download-ului muzical

Nokia se lanseaza pe piata download-ului muzical

Cresterea vanzarilor on line din muzica a determinat numeroase magazine de specialitate sa atinga pragul falimentului, in timp ce megastore-urile si-au golit rafturile destinate muzicii in favoarea jocurilor video si a DVD-urilor. Magazinele ce au supravietuit acestor schimbari de piata si-au orientat atentia spre partea calitativa, pastrandu-si astfel clientii fideli.

In aceasta directie s-a indreptat si cunoscutul furnizor de telefonie mobila Nokia prin semnarea unui protocol cu peste 40 de magazine renumite din domeniul muzical avand drept scop sustinerea unui nou serviciu de download digital, care ar trebui sa bucure ascultatorii mai pretentiosi sau pe cei cu un apetit deosebit fata de muzica mai putin cunoscuta.

Astfel, Nokia urmareste lansarea a ceea ce sa va numi Music Recommenders incepand cu luna noiembrie a acestu an, proiect ce uneste nume mari in industria vanzarilor muzicale, de la "magazinul de hip-hop” al celor de la Fat Beats, New York la "Dussmann das KulturKaufhaus”, magazinul de muzica clasica din Berlin . La acest proiect vor lua deasemenea parte patru magazine din UK, fiecare avand aria sa specifica: dance, raggae, garage si pop.

Serviciul va functiona in felul urmator: in fiecare luna abonatii vor primi un email din partea specialistilor alesi (evident din randul magazinelor implicate), cuprinzand melodii recomandate. Acestia vor avea posibilitatea sa downloadeze melodiile preferate la pretul de 0,89 lire/track. Daca nu exista posibilitatea unui download, abonatul va primi un link spre unul dintre locurile in care poate gasi melodia cautata, in varianta pe cd.

Programul are ca promoter pe David Bowie, care de altfel va si alcatui un top lunar cu piesele preferate de el.

Mihai Miron, bestmusic
Publicat pe 02 Octombrie 2006 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu