BestMusic.ro » Debbie Davies » Biografie Debbie Davies

Biografie Debbie Davies

Debbie Davies

Debbie Davis 'si-a facut mana' cantand cu trupe de blues si rock'n'roll din zona San Francisco Bay. In 1984 s-a intors la Los Angeles, unde a ajuns chitara solo a trupei 'Maggie Mayall and the Cadillacs' trupa exclusiv feminina, condusa de sotia pionierului blues-ului britanic.

In 1988, Albert Collins a remarcat-o si i-a propus sa i se alature in ‘Icebreakers’. Pentru urmatorii trei ani Debbie a cantat impreuna cu unul dintre cei mai inovatori bluesmen din toate timpurile, fiind una dintre chitarele trupei. ‘Parca am pasit printr-o usa in lumea adevarata a blues-ului atunci cand m-am alaturat trupei lui Albert’ spune Debbie Davies.

In timpul colaborarii sale cu Albert, Debbie a fost invitata sa inregistreze pentru albumul lui John Mayall din 1990, "A Sense of Place." Lista artistilor care au cantat alaturi de Debbie in studio-ul de inregistrare e ca un fel de galerie a celor mai cunoscuti si apreciati muzicieni de blues: Albert Collins, Ike Turner, James Cotton, Mick Taylor, Peter Green, Coco Montoya, Duke Robillard, Tommy Shannon, Chris "Whipper" Layton, Sugar Ray Norcia, Mudcat Ward, Charlie Musselwhite, Bruce Katz, Per Hanson, Noel Neal, si Rod Carey.

A fost nominalizata de opt ori in cadrul Blues Music Awards iar in anul 1997 a castigat premiul pentru Cea Mai Buna Artista Blues Contemporana. Este nominalizata inca o data pentru aceasi categorie in anul 2008.

"Nu obisnuiesc sa dau referinte sau sa fac promovari, dar rareori am ascultat un muzician de un asemenea talent, incat vreau ca lumea sa stie de el. Sunt de parere ca reputatia mea imi rezerva dreptul si abilitatea de a recunoste chitaristi de blues exceptionali. O asemenea chitarista este Debbie Davies. Ascultati-o acum!" - JOHN MAYALL

Comentarii Debbie Davies