BestMusic.ro » Deepcentral » Biografie Deepcentral

Biografie Deepcentral

Deepcentral

Deepcentral este o trupa de muzica dance din Romania, avandu-i in componenta pe Doru Todorut si George Calin. Proiectul a fost infiintat in anul 2009.

In 2006, dupa destramarea grupului Demmo si a trupei Bliss, cei doi cantareti au decis sa lanseze un proiect nou pe scena muzicala din Romania.

Deepcentral a debutat cu singleul `Cry It Away`, care a intrat in heavy-rotation la posturile de radio si in top 100 Nielsen inca din prima saptamana de la lansare.

In vara lui 2009, Deepcentral a lansat cel de-al doilea single, `Russian Girl`. Piesa a prins imediat la publicul rus, iar cererile de concerte au inceput sa vina constant din tara lui Putin.

La inceputul anului 2010, cei doi membri Deepcentral au lansat al treilea single si poate cel mai cunoscut: `In Love`.

In vara lui 2010, `In Love` a fost declarata cea mai ascultata piesa din Bulgaria, potrivit topului oficial intocmit de Bulgarian Nielsen Airplay Chart.

In toamna lui 2010, Deepcentral a obtinut o nominalizare la Best Romanian Act, in cadrul MTV EMA. Tot atunci, a lansat cel de-al patrulea single, `Music Makes Me Free`.

In paralel cu propria cariera, Doru si George si-au gasit timp sa produca muzica si pentru alti artisti, cum ar fi Xonia. `My Heautiful One` si `Hold On` au iesit din studioul baietilor de la Deepcentral si au ajuns in scurt timp hituri in Romania.

In vara lui 2011, Deepcentral a lansat o piesa in colaborare cu trupa Sistem: `I Fucked Up`. Melodia este varianta in limba engleza a single-ului `In Urma Ta`, cele doua cantece reprezentand prima colaborare a trupei Sistem cu un DJ.

In august 2011, baietii de la Deepcentral au scos singleul `Speed Of Sound`. Acesta a beneficiat de o lansare spectaculoasa, pe o pista de carturi.

George Emanuel Calin

George s-a lansat alaturi de Anamaria Ferentz si Vik sub numele Demmo, la inceputul anilor 2000. Printre hiturile trupei se numara `7 zile de 8 ori`, `Cantecul meu`, `Atat de tare` si`Doar o zi`.

In 2006, Demmo s-a destramat, fiecare artist orientandu-se catre alte proiecte.

Doru Todorut

Doru Todorut a fost descoperit in cadrul showului de televiziune Popstars de la Pro Tv. Ulterior, a a devenit membru al trupei Bliss, in anul 2003. Dupa doi ani de activitate si cateve piese care au inregistrat un succes mediocru, componentii Bliss au decis sa se desparta.

Cu toate acestea, Doru nu s-a retras in anonimat, ci a preferat sa se orienteze catre actorie. Artistul a facut parte din distributia primei telenovele romanesti, `Numai iubirea`.