BestMusic.ro » Delta Goodrem » Biografie Delta Goodrem

Biografie Delta Goodrem

Delta Goodrem

Delta Goodrem, pe numele sau intreg Delta Lea Goodrem este o cantareata, textiera si actrita de origine australiana. Ea s-a nascut pe data de 9 noimbrie 1984, in Sydeny, Australia.

La numai 15 ani, Delta a semnat un contract de promovare cu casa de inregistrari Sony BMG si a inceput sa inregistreze piesele pentru un album de debut. Melodiile pentru acest material discografic se incadreaza genului pop si dance, iar cel mai bine se remarca acest lucru in cadrul single-ului "I Dont't Care", distribuit in 2001. Pentru ca piesele nu sunt bine primite de criticii genului, Delta renunta la acest proiect si nu finalizeaza inregistrarile.

In 2002, odata cu distributia artistei in serialul de televiziune "Neighbours", Delta Goodrem se relanseaza in cariera muzicala si lanseaza albumul "Innocent Eyes" (2003). Se remarca de pe acest material piese precum "Born to try", "Lost without you" sau "Innocent Eyes".

Albumul "Innocent Eyes" s-a comercializat in peste 4 milioane de exemplare, la nivel global, din care un milion au fost distribuite in Australia. In 2003, concomitent cu lansarea single-ului "Not Me, Not I", Delta a fost diagnosticata cu boala Hodgkin, o forma de cancer. Ea decide sa se retraga pentru o perioada, pentru a putea urma tratamentul adecvat. Un an mai tarziu, cantareata revine pe scena muzicala si lanseaza albumul "Out of the blues". In aceeasi perioada, Delta si-a lansat si prima colectie de imbracaminte, intitulata "Delta by Annabella". Albumul "Out of blues" s-a facut remarcat datorita unor piese deosebite, precum "Mistaken Identity", "A litle too late" sau " Be strong".

In 2005, artista debuteaza si in cinematografie, odata cu rolul obtinut in filmul "Hating Alison Ashley". Delta a aparut si in numeroase reclame pentru campanii celebre, precum Optus si Nesquiq.

Pana in momentul de fata, Delta a avut opt single-uri number one in ARIA si vandut 6 milioane de single-uri si albume in intreaga lume.

Goodrem este implicata si in numeroase activitati filnatropice, iar de cele mai multe ori se foloseste de experienta proprie in lupta cu cancerul pentru a-i informa pe cei din jur de pericolele ascunse ale acestei boli.

In 2005, artista a donat fundatiei Delta Goodrem Leukaemia & Lymphoma Research Trust Fund un procent din pretul fiecarui bilet vandut in cadrul turneului "The Visualise Tour".

Comentarii Delta Goodrem