BestMusic.ro » Demi Lovato » Biografie Demi Lovato

Biografie Demi Lovato

Demi Lovato

Demi Lovato, pe numele complet Demetria Devonne Lovato, este o cantareata de muzica pop si actrita, nascuta pe data de 20 august 1992, in Dallas, Statele Unite.

Demi are origini mexicane, irlandeze si italiene.

La varsta de 7 ani, era deja o mica vedeta nationala, dupa ce a fost distribuita in popularul show Tv ''Barney & Friends''. La 8 ani, Demi Lovato lua deja primele lectii de pian. In clasa a saptea, actrita s-a confruntat pentru prima data cu problemele celebritatii. Colegii de scoala o tachinau mereu si isi bateau joc de ea, astfel ca, intr-un moment de frustrare maxima, Demi si-a implorat mama sa nu o mai duca la scoala.

In 2009, ea si-a obtinut diploma care atesta ca a facut scoala acasa. Demi Lovato a avut mereu un psihic slab. La 8 ani a inceput sa sufere de tulburari alimentare cauzate de stresul la care a fost supusa la scoala. La 11 ani, emotiile o copleseau atat de mult, incat singura modalitate prin care simtea ca poate scapa de ele era auto-mutilarea.

In 2007, la 15 ani, Demi Lovato s-a dus la doua castinguri pentru un rol in filmul ''Camp Rock'' si in serialul ''Sonny with a Chance''. Desi nu era foarte convinsa ca s-a descurcat, producatorii i-au dat ambele roluri.

In paralel cu actoria, Demi Lovato s-a concentrat si pe muzica, cealalta pasiune a ei. Albumul de debut ''Don''t Forget'' a fost lansat in toamna lui 2008 si a urcat pana pe locul 2 in topul Billboard 200.

In vara lui 2009, Demi a lansat cel de-al doilea album, intitulat ''Here We Go Again'', si a pornit intr-un turneu de promovare. In octombrie 2010, Demi Lovato era intr-un turneu cu Jonas Brothers. Din cauza slabiciunii emotionale, Demi a suferit o cadere nervoasa si a decis sa se interneze intr-o clinica de reabilitare. In primavara lui 2011, ea a parasit sanatoasa clinica si, pentru prima data, a vorbit deschis despre problemele personale. Actrita a marturisit ca a suferit ani la randul de bulimie si auto-mutilare.

In timpul investigatiilor medicale, Demi Lovato a fost diagnosticata cu tulburare bipolara, o boala psihica periculoasa ce determina schimbari bruste ale dispozitiei.

Pe 20 septembrie 2011, Demi Lovato a lansat cel de-al treilea album, ''Unbroken''.