BestMusic.ro » Dimmu Borgir » Dimmu Borgir urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019

Dimmu Borgir urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019

Dimmu Borgir urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019

Dimmu Borgir va aduce pe scena de la poalele cetaii Rasnov un show deosebit, care va include si piese de pe cel mai nou material discografic, "Eonian”, o continuare a calatoriei de explorare muzicala intrerupta in urma cu 8 ani, dupa "Abrahadabr”.

"Eonian”, lansat anul trecut si primit cu entuziasm de fani si de critica de specialitate, este considerat de membri trupei drept unul dintre cele mai bune albume. Este un material pentru care s-au retras vreme indelungata din dorina de a cerceta in liniste adancimile si colurile cele mai intunecate ale sufletului uman si pentru a lucra cu atenie la fiecare aspect inclus pe acest album menit sa sfideze trecerea timpului, sa vorbeasca prin sunet si cuvant despre evoluia Dimmu Borgir si aduca totodata un omagiu istoriei black metal-ului norvegian.

La nivel muzical, "Eonian” este rezultatul unui efort susinut de explorare a unor direcii de expresie cu totul noi pentru trupa, reusind sa reuneasca unele dintre mai intunecate pasaje de black metal din cariera formaiei (ex: "Lightbringer”), cu segmente ce imping la cote maxime complexitatea si profunzimea genului simfonic (ca in "Interdimensional Summit”) sau sa exploreze subgenuri neasteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul "Council of Wolves And Snakes”, piesa cu incarcatura folclorica.

Linia lirica a melodiilor de pe noul album este fidela unui concept filozofic ce trateaza subiecte profunde precum "iluzia timpului” si "codurile luciferice”. Spre exemplu, asa cum explica Silenoz, "daca putem sa iesim din paradigma de gandire cu care am fost obisnuii de societate si daca putem sa nu ne gandim la «timp» ca la constructul ideatic prin care am fost educai sa-l interpretam, atunci ne dam seama ca timpul este o iluzie, , in esena. Exista doar un permanent «aici si acum»”, asa cum si titlul albumul doreste sa sugereze. in calatoria noastra intre lumi vazute si nevazute, percepia timpului inceteaza sa mai existe, nu mai are niciun rol. Energia noastra este singura fora si busola care ne arata direcia, dupa ce reusim sa trecem dincolo de valul lucrurilor aparente, dincolo de iluzie.”

Albumul ascunde multe alte teme de reflecie ce asteapta sa fie descoperite de ascultatori, materialele discografice semnate de Dimmu Borgir fiind mereu deschise interpretarilor si avand intotdeauna un rol similar cu cel al camerei obscure (fotografie) – o camera intunecata in care intri pentru a descoperi, prin ascultare si prelucrare in propria minte, semnificaiile versurilor si ale pasajelor muzicale, intocmai cum, in trecut, pelicula fotografica dezvaluia privirii lucrurile surprinse de aparat, in urma scufundarii filmului in substanele de developare.

Show-ul oferit la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite sa fie si el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gandit sa se plieze pe conceptul "Eonian”, asa cum au facut si in trecut pentru concertele dedicate promovarii "Abrahadabr”.

Infiinata in 1993, la Oslo, de Stian "Shagrath” Thoresen, Sven "Silenoz” Kopperud si Kenneth "Tjodalv” Åkesson, trupa s-a facut rapid remarcata prin imbinarea curajoasa a sound-ului dur al black metal-ului tradiional cu complexitatea si subtilitaile genului simfonic. Curand dupa apariie, abordarile indraznee si dorina continua de urmare a unor cai inca neexplorate muzical au facut ca numele Dimmu Borgir sa devina sinonim cu pionieratul in zona black metal si sa fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De altfel, de-a lungul carierei sale, formaia a reusit sa aduca la suprafaa materiale ce au devenit adevarate puncte de referina in discografia internaionala, precum: "Enthrone Darkness Triumphant” (1997), "Spiritual Black Dimensions” (1999) or "Death Cult Armageddon” (2003).

Asa cum si numele trupei o spune, muzica Dimmu Borgir reprezinta o poarta catre alte lumi, "Dimmu Borgir” provenind de la o formaiune vulcanica onomina din Islanda (”Dimmuborgir”), considerata a fi poarta spre Iad, conform legendelor locale.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 abonamentele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.
Mai multe stiri despre: festivaluri 2019 
Publicat pe 15 Ianuarie 2019 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu