BestMusic.ro » directia 5 » Directia 5 si Compact canta la Ziua Lacului Vidra

Directia 5 si Compact canta la Ziua Lacului Vidra

Directia 5 si Compact canta la Ziua Lacului Vidra

Sambata, 30 iunie, va avea loc festivalul "Ziua Lacului Vidra”, proiect finantat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-o zona nedescoperita cu adevarat, o zona salbatica, strajuita de munti, un colt de natura feeric din inima Muntilor Lotrului, unde linistea cu greu poate fi egalata.

Evenimentul se va desfasura pe tot parcursul zilei de sambata, in statiunea Vidra, judetul Valcea si va fi prezentat de Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar publicul poate fredona melodii de suflet alaturi de Compact si Directia 5.

Lacul Vidra se afla in inima Muntilor Lotrului, la granita judetului Valcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara si Sibiu, mai precis in statiunea Vidra, la 30 km amonte de statiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan ofera vizitatorului prilejul de a cunoaste una dintre cele mai frumoase zone montane ale tarii. Drumurile inguste prin mijlocul vegetatiei luxuriante creaza senzatia unei lumi de poveste, te astepti la orice pas sa te intalnesti cu Hansel si Gretl sau cu Scufita Rosie.

Bogata in activitati culturale, majoritatea zonelor poarta amprenta specificului traditiei locale. Asa cum scria Alexandru Vlahuta in "Romania pitoreasca", referindu-se la plaiurile valcene, generoasa, natura a dat acestui tinut "cu amandoua mainile din toate frumusetile si din toate comorile cu care-i inzestrata Tara Romaneasca". Lacul si locurile din zona, cu un potential turistic natural complex, au un farmec aparte, fiind incarcate de basme si legende pe care batranii satelor le pastreaza in memorie si sunt totdeauna pregatiti sa le impartaseasca cu vizitatorii curiosi. Nu e zidire veche, ruina, movila de pamant, de care sa nu fie legat un cantec, o legenda, un nume de viteaz.

Turistii si amatorii de natura care doresc sa viziteze o destinatie pentru drumetie, refacere, odihna, aventura sau sport sunt asteptati intr-o zona care beneficiaza de atractii formidabile: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicarii alpinismului, schiului, pescuitului si vanatorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere. Turismul montan beneficiaza de conditii deosebite de cazare si petrecere a vacantelor in statiunile de acum celebre, Voineasa si Vidra.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco-Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Mai multe stiri despre: concerte 2012 
Publicat pe 22 Iunie 2012 de BestMusic.ro