BestMusic.ro » Disturbed » Biografie Disturbed

Biografie Disturbed

Disturbed
Trupa de heavy metal Disturbed a fost infiintata din initiativa unor prieteni: Dan Donegan (chitara), Mike Wengren (tobe) si Fuzz (bas).
Acestia cantau in Chicago inainte sa il cunoasca pe cel care avea sa le fie solist – David Draiman. Tanarul crescuse intr-o familie religioasa dar era atat de rebel incat a fugit in nenumarate randuri de acasa si a fost exmatriculat de la cinci scoli.
Agresivitatea lui se regaseste cu preponderenta in sunetul thrash al formatiei Disturbed si in prezenta scenica.
Primul album lansat de trupa s-a intitulat „The Sickness” si a aparut in martie 2000 sub semnatura Giant Records. Performanta live de la festivalul Ozz din 2001 a atras mii de admiratori si i-a determinat sa inregistreze o versiune noua a unei piese cu tematica Steve Austin, productie care i-a clasat pe pozitii de top si i-a stimulat sa inregistreze un nou album.
Dupa intoarcerea din turneu, trupa a intrat in studio pentru realizarea unui disc. Inspirat din muzica unor formatii precum Judas Priest, Iron Maiden, Pantera si Soundgarden, „Believe” a aparut in 2002 si a fost admirat pentru calitatea si complexitatea sunetului.